De opkomst is altijd groot tijdens dit evenement in Wognum.
De opkomst is altijd groot tijdens dit evenement in Wognum. (Foto: aangeleverd)

Grand Prix in jongerencentrum Everland in Wognum

WOGNUM - Houd het weekend van 10 tot en met 12 januari vrij voor de Grand Prix van Wognum. Voor de 36e keer racen op de grote zesbaans PietSpeedway coureurs van jong tot oud gratis, met door de organisatie ter beschikking gestelde miniatuurauto's.

Kijk op www.pietspeed.nl, daar staan de historie én toekomst van het evenement.

Jongerenvereniging Everland is ook in dit tweede weekend van januari weer de plek waar iedereen moet zijn.

Formule 1

De Formule 1 vindt begin mei plaats in Zandvoort! Daarmee komt voor miljoenen sportfans in Nederland een droom uit. Niet alleen dat fantastisch sportevenement komt naar kustplaats, maar velen al eerder genieten van de Grand Prix van Wognum. Lokale racecoureurs laten Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hun achterlichten zien. Lees alles over de Piet Speed Grand Prix van Wognum op de site. Zullen de vedetten van de voorgaande editie Nick, Kane en Rick hun titel behouden?

Race-agenda

Vrijdagavond 10 januari vanaf 19.30 uur: AGIO bedoeld voor oud racers, maar ook voor de 'oudere jongeren', de Boenluif en Everland bezoekers van vroeger.

Zaterdag 11 januari vanaf 10.00 uur: races voor de jeugd van de basisschool. Inschrijven en trainen tot 13.00 uur, daarna wedstrijden en finales. Eindstrijd om ongeveer 17.00 uur.

Zondag 12 januari vanaf 10.30 uur: alle leeftijden, inclusief ervaren junioren die zaterdag ook reden. Inschrijven en trainen tot 13.00 uur waarna wedstrijden. De finale vindt om ongeveer 17.00 uur plaats.

Voor dit evenement is een maximum aantal deelnemers, maar de organisatie probeert iedereen te laten rijden. Kom op tijd!

Entree en deelname is gratis. Eigen auto´s meenemen is niet nodig. Aan de bar zijn consumpties verkrijgbaar, maar broodjes en etenswaar moeten deelnemers zelf meenemen. Wie niet de hele dag kan, meldt dat bij de inschrijving, dan wordt daar rekening meegehouden.

Prijzen

Iedereen maakt kans op prijzen, maar alle rijders krijgen in elk geval een vaantje als herinnering en zaterdag en zondag bekers voor de finalisten en andere leuke prijzen. Ook op de AGIO avond gaan de winnaars niet met lege handen naar huis.

De winnaar ontvangt zondag de Wisselbeker.

Hoofdprijs

Alle drie de racedagen is de hoofdprijs: meedraaien tijdens de oefeningen, naast een ervaren coureur. Leer het uitremmen, slipstreamen, oefenstarts in groepen en volledige rondes meerijden over het nieuwe Zandvoort circuit. Dit vindt plaats op 12 maart tijdens de racelicentie cursusdag van de rensportschool.

Wie wint?

Wie volgt vrijdag Nick 'Boots on the Pedal' op bij de AGIO avond? Wie verslaat zaterdag Kane 'You 'll see my taillight Red' bij de junioren of zondag de supersnelle 'Racing Rick the Fastest Mann'?

Everland is te vinden aan (auto)Sportlaan 13 in Wognum.

Kijk voor meer informatie en uitslagen op www.pietspeed.nl of www.facebook.com/jceverland.

Niet alleen kinderen gaan de strijd aan tijdens de Grand Prix. Ook volwassenen willen graag winnen!