Uitje Naturalis en lezing Senioren Noorder-Koggenland

REGIO - Senioren gaan 14 januari naar het museum Naturalis in Leiden. In het nieuwe Naturalis dompelen de deelnemers zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga ook op ontdekkingstocht door de fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vol met het mooiste van flora en fauna. En Tyrannosaurus rex Trix staat daar ook.

Een kaartje kost 16 euro, MJP gratis. Het vertrek is om 09.50 uur vanuit Hoorn. Verzamelen om 09.25 uur in de stationshal.

Lezing

De bekende verzetsstrijder Trien de Haan-Zwagerman uit Hauwert is niet zo bekend. Zij is al ver in de dertig en moeder van twee dochters als zij besluit haar leven helemaal om te gooien om de politiek in te gaan voor de Revolutionair Socialistische Partij. Ze richt onder meer een radicaal-feministische vrouwenbond op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt ze als lid van de ondergrondse verraden en belandt ze in het concentratiekamp Ravensbrück.

Bert Langkester vertelt hier 21 januari om 14.00 uur meer over in dorpshuis De Werf, Heemraad Witweg 1 in Hauwert. De aanwezigen leren meer over de kracht en inzet van deze vrouw.

De entree is gratis voor leden.