Stopt Zonnebloem Medemblik?

MEDEMBLIK - De Zonnebloem bestaat al vele jaren en is een begrip in Medemblik. Deze afdeling is gefuseerd met de afdelingen Onderdijk en Wervershoof. Samen organiseren vrijwilligers jaarlijks mooie activiteiten zoals, cabaret, geheel verzorgde dagjes uit, bezoekwerk, zonnebloemen op de dag van de zorg, cyclamen-actie en veel meer...

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook mensen die eenzaam zijn, krijgen regelmatig een bezoekje van de vrijwilligers. Het kan niet zo zijn dat deze afdeling ermee moet stoppen, omdat mensen helpen en bijstaan een doel is van de Zonnebloem.

Niemand gemeld

Na herhaaldelijke oproepen, via diverse mediakanalen, heeft zich niemand gemeld om het werk van bestuurslid Tineke over te nemen. Met hart en ziel heeft zij zich 23 jaar lang voor de Zonnebloem ingezet. De afdeling vindt het heel jammer dat Tineke gaat stoppen, maar voor haar is het tijd voor andere dingen.

Echter zonder een vast contactpersoon uit Medemblik is het bestuur niet compleet en gaan er vanuit de organisatie een aantal activiteiten verloren. Of... dat de Zonnebloem Medemblik zelfs moet stoppen.

Zo ver wil de afdeling het niet laten komen. Maar dat kan niet zonder de hulp van een betrokken Medemblikker die zich wil inzetten voor zijn of haar medemens. Kom in het gezellige bestuur en zet het goede werk voort. Want mensen kunnen niet zonder mensen.

Het nieuwe bestuurslid staat er niet alleen voor. Samen, met elkaar. Voor informatie of opgave bel Anita Neuvel-Jong 06-15153241 of Margreet Vroegop, tel. 06-40793240.