Ingezonden

Bestuur en inwoners... durven we?

Het was me het nachtje wel. Brandweer en politie: meer incidenten tijdens de jaarwisseling! Hoe lang moet dit nog voortduren? Ja, de landelijke politiek gaat het erover hebben, maar dit betekent niet dat we volgend jaar een vuurwerkverbod hebben.

En misschien hoeft dit ook niet. Mijn voorstel is om het gecontroleerd te doen. Laat het gemeentebestuur per dorp een aantal plaatsen aanwijzen waar alleen op nieuwjaarsnacht vuurwerk afgestoken wordt. Bij voorkeur op pleinen met een harde ondergrond, waar je na afloop de troep met vereende krachten opruimt. Kortom, geen vuurwerk meer afsteken waar je maar wilt.

Gecontroleerd dus. Dit is waarschijnlijk nog gezelliger ook. Men elkaar op die plek de hand schudden of omhelzen of... én koek en zopie, allemaal mogelijk. We zorgen er gelijk voor dat uitwassen ingedamd worden. Dit bevordert waarschijnlijk de eenheid onder ons, die bij dit soort gelegenheden vaak ver te zoeken is.

Kom op politiek, regel het. Durven we?? Natuurlijk durven jullie en je hebt nog bijna een jaar om het te regelen. Het kan toch niet zo zijn dat je je niet meer veilig voelt in je eigen leefomgeving?!

Wellicht is een door de gemeente op een centrale plaats georganiseerde vuurwerkshow een nog betere stap.

Dick Lukasse, een bezorgde inwoner uit Wognum, d.lukasse@hotmail.com.

P.s. in januari heeft de gemeente inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan gespreksronden: Duurzaam Medemblik. Dan sluit dit hier naadloos bij aan.