Wethouder Mario Hegger reikte de prijs uit aan Olivier Tolk (links) en Xander Aué.
Wethouder Mario Hegger reikte de prijs uit aan Olivier Tolk (links) en Xander Aué. (Foto: Han Giskes)

SportAward voor padelduo Elckerlyc

PURMEREND - in een bomvol sportcafé De Beuk werden maandagavond door de Sportraad Purmerend en Spurd de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. Het padelduo Xander Aué en Olivier Tolk van Elckerlyc won de SportAward 2019. De jonge zwemster Elin Brinkhof van WZ&PC verdiende de aanmoedigingsprijs.

door John Bontje

Zwemster Elin Brinkhof (10) verdient aanmoedingsprijs

Het tweetal Aué/Tolk schreef vorig jaar geschiedenis door als absolute youngsters op de 9e plaats te eindigen bij de WK Padel. Dit tussen grootmachten als Brazilië en enkele Europese toplanden als Spanje. Daarnaast werden de mannen Noord-Hollands kampioen en eindigden ze als tweede op de NK. Het feit dat de titels zijn behaald in een door een officiële landelijke bond opgezette competitie of toernooi, alsmede het feit dat de twee een grote bijdrage hebben geleverd door de ontwikkeling van padel (de snelst groeiende sport in Nederland) gaf voor de jury de doorslag.

De padelspelers bleven de volgende genomineerden voor: honk- en softbalvereniging Flying Petrels (met drie kampioensteams), turntalent Chiara Pinna, karateka Joost Keijer, judoka Arshak Davtyan en de junioren van het turn-combiteam Turncentrum Waterland/PAX Hoofddorp.

De pas 10 jaar oude Elin Brinkhof zwom in 2019 het ene na het ande-

Zie verder pagina 9



Zwemster Elin Brinkhof met de aanmoedigingsprijs.