De bijeenkomsten zijn telkens de eerste donderdag van de maand.
De bijeenkomsten zijn telkens de eerste donderdag van de maand. (Foto: Els Broers)

Kleding en eerste indruk bij het solliciteren

REGIO - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheekvestiging Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op de meest recente vertelde Chantal Franken-de Graaf van ImageBoost de deelnemers hoe zij het nieuwe jaar met nieuwe kansen zien met de workshop 'kleding en eerst indruk'.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor de deelnemers van de Walk&Talk voor werkzoekenden in de bibliotheek de afgelopen donderdag. Chantal vertelde dat een goede eerste indruk wekken door middel van je houding, kleding en uitstraling helpt om een positief beeld van jezelf te geven. Ook maakt het een werkgever nieuwsgierig naar wat je te vertellen hebt en wat jij kunt brengen in een organisatie.

Chantal: "Je krijgt namelijk nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Dus als je gaat solliciteren moet je al aan de gang gaan met je imago op social media. Maar ook als je de receptie van een bedrijf binnenloopt voor je sollicitatiegesprek, is het goed als je je al bewust bent van je uitstraling. Loop je rechtop en zelfverzekerd een receptie binnen, ben je vriendelijk, kijk je iemand aan en zie je er verzorgd uit? Grote kans dat de receptionist dit al doorgeeft aan de sollicitatiecommissie".

Er zijn maandelijks Walk&Talk bijeenkomsten op elke 1e donderdag van de maand.

Chantal Frank-de Graaf.