The Preacher Men in Mahogany Hall
The Preacher Men in Mahogany Hall (Foto: aangeleverd)

Jazz van The Preacher Men in Mahogany Hall

EDAM - Saxofonist en componist Efraïm Trujillo zoekt sinds de zomer van 2018 naar de essentie van de blues. Vorig jaar zag hij deze zoektocht met succes beloond: Het concept album 'BlUE', dat hij opnam met zijn band The Preacher Men, won de Edison Jazzism Publieksprijs 2019. Op zaterdag 18 januari is hij samen met The Preacher Men te beluisteren in Jazzclub Mahogany Hall.

Efraïm Trujillo is een succesvol en drukbezet saxofonist (The Preacher Men, The Ploctones, New Cool Collective, Fra Fra Sound), dirigent (Amsterdam Funk Orchestra, Nederlands Studenten Jazz Orkest) en componist. In het najaar van 2018 besloot hij op 49-jarige leeftijd aan het Conservatorium van Amsterdam 'Master's Research' te doen. Voor het werk 'Into The Blue (Revealing the essence of a musical genre)' werd hij afgelopen maart beoordeeld met '9 with distinction' wat hem een cum laude waardering opleverde.

Naast het geschreven werk verscheen tegelijkertijd het conceptalbum 'BLUE' van zijn trio The Preacher Men met nieuwe (voornamelijk door Efraïm zelf geschreven) muziek. De combinatie met Hammondspeler Rob Mostert, drummer Chris Strik en producer Al Schmitt leverde het gewenste resultaat op. In Jazzism werd 'BLUE' uitgeroepen tot beste Blues Album van 2018 en NRC noemde The Preacher Men als een van 'de culturele hoogtepunten van de zomer' van 2019.

Het concert begint om 21.00 uur (zaal open 20.00 uur). Adres: Zeevangszeedijk 7, Edam, Paviljoen De Zuiderzee.

Kaarten

Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50. Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299 372979 of f.bakker01@quicknet.nl of 0299 372249. www.mahoganyhall.nl.