Onder genot van een high tea high-tech informatie ontvangen.
Onder genot van een high tea high-tech informatie ontvangen. (Foto: aangeleverd)

Verwondering over e-health

STEDE BROEC - In de bibliotheek van Stede Broec is maandag 27 januari een bijeenkomst over e-health. Onder het genot van een high tea openbaart zich de wereld van e-health.

Digitale toepassingen in de zorg

Tijdens de bijeenkomst maken deelnemers kennis met digitale toepassingen in de zorg; ook wel e-health genoemd. E-health maakt het mogelijk om aan de eigen gezondheid te werken. Waar men vroeger lang in de wachtkamer van de dokter moest zitten, kunnen mensen nu met deze toepassingen al heel veel zelf.

Bloeddruk meten

Denk bijvoorbeeld aan zelf je bloeddruk meten of zelf een hartfilmpje maken. Ook zijn er veel apps die ondersteuning kunnen bieden. Met een voedingsdagboek en een stappenteller kunnen mensen bijvoorbeeld grip houden op het eigen gewicht en de vitaliteit.

Smartphone en tablet

De voorlichting wordt gegeven door middel van laagdrempelige uitleg en filmpjes over e-health. Daarna kunnen deelnemers zelf oefenen met allerlei toepassingen op een smartphone en/of tablet.

De bijeenkomst is niet alleen voor senioren die e-health willen gebruiken, maar ook voor mantelzorgers en mensen die al digitaal vaardig zijn en het leuk vinden om anderen te helpen.

Aanmelden

De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.30 uur en wordt georganiseerd door Zorg van Nu en KBO-PCOB.

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via westfriesebibliotheken.nl/agendastedebroec.