2 k
2 k (Foto: )

Cruciaal weekeinde voor Vios

OMRINGDORPEN – Blijft Geel Zwart voor de tiende opeenvolgende keer ongeslagen? Haalt Schagen United voor het eerst punten op het eiland? En: kan Vios uit bij concurrent Vitesse 22 de mooie plek op de ranglijst onderstrepen? Het zijn een paar vragen bij de hervatting van de voetbalcompetitie aanstaand weekeinde.

Na de winterstop kan alles in voetballand plots zo anders zijn. De uitslagen in het zeer goed betaalde voetbal spreken wat dat betreft boekdelen. Het komend weekeinde zal het bij de hobbyisten niet anders zijn. Vios verbaasde in de eerste seizoenshelft vriend, vijand en zichzelf, maar bleef afgelopen zondag op een bleke 0-0 bij het laag geklasseerde SVW'27 steken. Zondag zou er iets duidelijk kunnen worden over het verdere verloop van de competitie als roodzwart, nummer twee op de ranglijst met 24 punten, op bezoek gaat bij Vitesse, dat een plek lager staat met één punt minder. ZAP dat koploper Assendelft ontvangt, kan Vios een handje helpen.

Hollandia T kan de mooie opmars van november en december zondag in eigen huis tegen het lager geklasseerde KSV voortzetten. Daarbij zullen ze in Tuitjenhorn met een schuin oog kijken naar de topper Winkel-DWOW, de nummers drie en één op de ranglijst. Bij winst van Winkel wordt het stapeltje spannende scenario's in de derde klasse aanzienlijk dikker.

Callantsoog en Dirkshorn, de twee laagst geklasseerde ploegen in de vierde klasse, ontmoeten elkaar zondag in het zicht van de duinen. Callantsoog weet zich daarbij gesteund door de alleszins acceptabele 1-3 nederlaag tegen Schagen United. Het fusie-elftal gaat zondag voor het eerst naar Texel voor de wedstrijden tegen het een plaats lager staande De Koog, een team dat overigens wel negen punten minder heeft. En dan is er altijd dat verbazende Geel Zwart dat zondag in eigen huis tegen Oosterend een mooi uitroepteken kan plaatsen door voor de tiende opeenvolgende keer punten te halen.

In de vijfde klasse mag koploper Vesdo dit weekeinde toekijken hoe de concurrentie de winterslaap heeft verteerd.

Schagen United en Sint Adelbert komen elkaar zaterdag in Schagen voor het eerst tegen. De ploeg uit Egmond torst de favorietenrol.