Medisch Kliniek Velsen zit in Velsen-Noord.
Medisch Kliniek Velsen zit in Velsen-Noord. (Foto: Aangeleverd)

Medisch Kliniek Velsen is open

VELSEN-NOORD - De Medisch Kliniek Velsen is open. Met 4 operatiekamers, een verpleegafdeling, een polikliniek plastische chirurgie, transgenderchirurgie, neurochirurgie, algemene chirurgie en urologie. Het initiatief voor de kliniek komt van twee ervaren medisch specialisten: anesthesioloog-pijnspecialist Cees-Jan Oostwouder en plastisch en reconstructief chirurg Robert Kanhai.

Derde transgenderkliniek van Nederland

Cees-Jan: "Ons plan bestond uit 2 operatiekamers en 8 verpleegbedden, maar na het omvallen van het Slotervaartziekenhuis bleek er grote behoefte naar klasse 1 operatiekamers, in combinatie met verpleegkamers. Met hulp van de ABN-AMRO en de gemeente Velsen werd ons plan uitgebreid naar een algemene kliniek, met 4 operatiekamers en 17 verpleegbedden." Robert: "Dit jaar volgen gynaecologie, orthopedie en radiologie met de nieuwste generatie MRI van Philips."

Het zorgconcept draait volledig om hoge kwaliteit van zorg en servicegerichtheid naar de patiënt. Robert: "In onze kliniek zijn patiënten geen nummers, maar mensen. We streven ernaar de wachttijd zo kort mogelijk te houden en de mensen een warm welkom te geven." Zelfs het interieur is daarvoor ontworpen, als ware het een luxe hotel.

Geen 'ouderwetse' geneesheer-directeuren dus. Ze willen af van het monodisciplinair denken en de hiërarchische verhoudingen die je in sommige ziekenhuizen nog wel eens aantreft. Robert: "We werken met een vaste groep medisch specialisten. Dat kan omdat we ze financieel binden met de kliniek. Dit zorgt voor continuïteit van zorg, betere onderlinge samenwerking en meer verantwoordelijkheid richting de geleverde zorg."

Geen lange wachttijden

''We willen geen lange wachtlijsten en zorgen ervoor om patiënten zo snel mogelijk te behandelen. Patiënten die bijvoorbeeld aan een hernia of liesbreuk geopereerd moeten worden kunnen in Medische Kliniek Velsen direct terecht.'' Medisch Kliniek Velsen, Leeghwaterweg 1b, Velsen-Noord, aan de A22, gratis parkeren.