Kennemer College opent 24 januari zijn deuren voor leerlingen van de basisschool.
Kennemer College opent 24 januari zijn deuren voor leerlingen van de basisschool. (Foto: Aangeleverd)

Open Huis Kennemer College havo-vwo

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Het Kennemer College opent vrijdagavond 24 januari van 17.30 tot 21.00 uur zijn deuren voor leerlingen van de basisschool en hun ouders. Op de vestiging aan de Büllerlaan kunnen de leerlingen de richtingen havo, atheneum en gymnasium kunnen gaan volgen. Leerlingen met een mavo/havo-advies kunnen zich ook aanmelden. De school onderscheidt zich met het ondernemende karakter van de leerlingen en de school.

Op 24 januari tussen 17.30 en 21.00 uur

Sportieve leerlingen maken bij Sport & Lifestyle kennis met nieuwe sporten en leren over een gezonde levensstijl en voeding. Creatieve leerlingen gaan bij Art & Design aan de slag met vormgeven en ontwerpen. Bij Start-up leren ondernemende leerlingen bijvoorbeeld een eigen bedrijfje op te zetten en bij Geo Future leren de toekomstgerichte leerlingen over onderwerpen als energie en klimaatverandering. De brugklassers besteden twee lesuren per week aan dit programma, dat komend jaar ook naar de 2e klas doorgetrokken wordt.

Rector Mireille van de Kracht licht toe: "Dit past bij de ondernemende school die wij zijn. Leerlingen kunnen zich bij ons breed ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de ruimte krijgen om te ontdekken wat bij hen past. Wat ons bijzonder maakt is de ondernemende energie van onze leerlingen, ons team en het plezier van samen leren en werken!"

Op het Open Huis zijn diverse demonstraties en optredens van leerlingen, kunnen toekomstige leerlingen en ouders proeflesjes volgen en kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen van leerlingen door de school. Een mooi moment om de sfeer te proeven!