Afbeelding
(Foto: )

Komt de klassieker weer op het affiche?

Hans Duin

OMRINGDORPEN – Hollandia T gaat aanstaande zondag op voor het grote examen. Bij winst in Wieringerwerf op DWOW ziet groenzwart een stralend blauwe horizon voor zich.

Staat de enige, echte derby van de regio volgend seizoen weer op het affiche? Er zijn een aantal boeiende scenario's voor de rest van de competitie, want Vios en Hollandia T hebben beide promotiekansen. Als Vios pas op de plaats maakt en Tuitjenhorn de promotie pakt, komt de klassieker op de kalender.

Promotiekansen

Het werd een mooi weekend voor Hollandia T, hoewel de thuiswedstrijd tegen kelderklant KSV geen pronkstuk werd: 2-1. Winkel was echter zo vriendelijk om in eigen huis koploper DWOW te vloeren. Daardoor zijn er plots vier clubs met promotiekansen: DWOW (13-27), JVC (12-25), Winkel (13-25) en Hoillandia T (13-25). Aanstaande zondag staat dus de kraker van groenzwart tegen de koploper op de rol. In De Kuil werd het voor de thuisclub niets meer of minder dan een fiasco: 0-4 voor DWOW. Staat tegenover dat Hollandia T buitenshuis nog zonder nederlaag is. De ploeg is ook leidend in de tweede periode, drie punten voor een bekende concurrent: DWOW.

Pittig klusje

Voor Vios ging het bij concurrent Vitesse '22 van een leien dakje: 0-3. Het heeft er alle schijn van dat het kampioenschap nu een strijd wordt tussen Warmenhuizen en Assendelft. Die ploeg liet ZAP haar hielen zien: 1-4. Schoten komt zondag naar De Doorbraak; eerder boekte Vios een nipte zege op het team (0-1), dat uit de laatste vijf duels welgeteld één punt peurde. De tiende is er niet gekomen. Geel Zwart was, na twee nederlagen bij de start, bezig is aan een boeiende, ongeslagen reeks. Negen keer achtereen behaalde het team een resultaat. Afgelopen zondag zette Oosterend, een ploeg uit het rechter rijtje, in 't Zand overtuigend een punt achter die serie: 1-5. En zondag wacht Geel Zwart weer een pittig klusje: uit naar Schagen United, dat De Koog een oorwassing gaf: 2-5.

ls er geen rare dingen gebeuren, gaat de titel in deze vierde klasse naar Con Zelo of FC Medemblik. De teams staan nu in punten en wedstrijden precies gelijk:12-31. Con Zelo ontvangt komend weekeinde Callantoog, een ploeg die afgelopen zondag tegen Dirkshorn stevig in het zand beet: 0-5. Een ervaring, die door Sint Boys werd gedeeld; het efltal ging met 4-0 in de min bij Succes.

Afgedroogd

Vesdo wordt in de vijfde klasse slapend rijk. De ploeg genoot van alweer een vrije zondag en zag dat concurrent Duinrand S door Kaagvogels werd afgedroogd: 6-3. De kampioenskandidaten hebben nu evenveel punten, maar in Schagerbrug hebben ze nog twee duels tegoed. Petten kan zondag, na de 1-1 remise bij AGSV, bij Zeemacht opnieuw een resultaat halen. Het is ook de dag waarop de nummers twee en drie van de ranglijst, Nieuwe Niedorp en Duinrand S elkaar ontmoeten. Vesdo zal ontspannen toekijken.

De zaterdagvoetballers van Schagen United openden het jaar met een 1-1 tegen Adelbert heel degelijk, maar ze krijgen komend weekeinde bij titelpretendent SDOB een zware dobber.