Genieten tijdens muzikale evensong

SCHAGERBRUG - Mogen we in deze tijden van klimaatschaamte, plasticschaamte en ga zo maar door nog wel genieten? Die vraag staat centraal tijdens een muzikale Polderse Evensong op zondag 9 februari in de kerk van Schagerbrug.

De Polderse Evensong is een luchtige, muzikale kerkdienst zonder preek. In plaats daarvan zijn er stiltemomenten waarin iedereen kan nadenken over de gelezen teksten en gedichten. In Schagerbrug wordt de evensong altijd voorafgegaan door een afternoon-tea: thee met allemaal lekkers. Na de versnaperingen vindt de evensong plaats.

Kunnen we nog genieten?

Een gelegenheidskoor onder begeleiding van pianiste Annelies Komen heeft mooie liederen geoefend. Voorganger Erik Jan Tillema leest enkele teksten voor die gaan over genieten. Soms lijkt het namelijk dat we tegenwoordig niet meer kunnen genieten vanwege alle problemen die er op ons afkomen. "Kunnen we nog wel lekker genieten terwijl vluchtelingen in de Middellandse Zee verdrinken? En de fel schijnende zon? De warme zomers zijn het resultaat is van een enorm groot probleem?"

Wees dankbaar voor het goede

Ook al zijn we ons bewust van deze problemen, tijdens de Evensong willen we ons dankbaar tonen voor al het goede. We mogen genieten van lekker eten, aansprekende teksten en mooie muziek." De bijeenkomst op 9 februari begint om 16.15 uur met de afternoon-tea. Om 17.00 uur begint de Evensong die ongeveer veertig minuten duurt.