Het Pettemerkoor.
Het Pettemerkoor. (Foto: PR)

Het Pettemerkoor in concert

PETTEN - De Laatste Druppel, ooit begonnen als een groep enthousiaste Karaoke zangers is thans uitgegroeid tot een koor wat er mag wezen. Het koor bestaat uit 50 leden, zowel mannen als vrouwen, en weet van ieder optreden een feestje te maken. Dit ook dankzij dirigent Cees Langedijk, die inmiddels alweer 12 ½ jaar voor het koor staat en deze tot het huidige niveau heeft gebracht.

Maar het Pettemerkoor heeft niet alleen feest nummers in haar repertoire. Ook hebben ze luisterliedjes en een kerstoptreden behoort ook tot de mogelijkheden. Ze hebben meer dan 100 zingbare nummers (voornamelijk Nederlandstalig). In mei 2020 bestaat Het Pettemerkoor De laatste Druppel 19 jaar en ze zijn op weg naar hun 20-jarig jubileum.

Stoere zeemannen

Dit jaar zijn de gasten: Het Huisduinerkoor o.l.v. Cees Arends. Het Huisduinerkoor is een koor met een bemanning van 70 zeemannen en -vrouwen en bevaren en bezingen al ruim 20 jaar lang het keiharde zeemansleven uit vroeger tijden, zoals de ontberingen op zee, de woeste stormen en ruige zeeën, het maanden lang van huis en haard gescheiden zijn, van de vrouwen die wenend achterblijven op de kade, maar ook over de "romantische" kant; over stoere mannen met baarden, het avontuur op de houten schepen, andere schatjes in andere stadjes en…. whisky en bier! Zij doen dit vierstemmig en hun bemanning is fifty-fifty samengesteld. De scheepsband bestaat uit 3 accordeonisten, een basgitarist, een gitarist en uiteraard hebben ze een stuurman aan boord…de dirigent!

Informatie

Zondag 9 februari. Locatie Camping de Watersnip, Pettemerweg 4, 1755 KK Petten. Aanvang: : 13.00 uur , zaal open 12.30 uur Entree: Gratis. In de pauze een verloting.