Marjan Bielsma, zorgonderneemster in hart en nieren, nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen.
Marjan Bielsma, zorgonderneemster in hart en nieren, nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. (Foto: Aangeleverd)

Open dag bij de Huiskamer van Enkhuizen

ENKHUIZEN - Iedereen is zaterdag 8 februari welkom om te komen kijken bij de Huiskamer van Enkhuizen. Van 10.00 tot 16.00 uur houdt de Huiskamer open dag.

Huiselijkheid voor ouderen

De huiskamer van Enkhuizen is een bekend begrip in Enkhuizen. Directeur Marjan Bielsma: "Onze open dag is een goed moment om de sfeer en gezelligheid te voelen die eigenlijk elke dag aanwezig is. Zoals onze naam zegt bieden we huiselijkheid aan 55-plussers met lichamelijke klachten, geheugenverlies of mensen die zich eenzaam thuis voelen. We willen onze cliënten het gevoel van een tweede huis geven."

Zorg op maat

De Huiskamer van Enkhuizen is gevestigd in een prachtig pand met tuin aan de Westerstraat.

Marjan: "Zes dagen per week bieden we onze cliënten interactieve en laagdrempelige activiteiten, begeleid door professionele verzorgenden en toegewijde vrijwilligers. Samen eten koken, in de moestuin werken of de dieren verzorgen. Houtbewerking, klanten in de winkel bedienen of onze gasten voorzien van koffie en thee. Voor iedereen is er iets te doen en persoonlijke aandacht staat centraal."

Nieuwe locatie

In januari opende ook Marjan een nieuwe locatie in Medemblik. Zichtbaar trots: "Er is erg veel vraag naar onze dagbesteding waar persoonlijke aandacht centraal staat. We hebben al flink wat cliënten. De doelgroep in Medemblik is iets jonger. Ook mensen die nog maar net de diagnose dementie hebben kunnen hier terecht."

Net als Enkhuizen kent de Huiskamer van Medemblik ook een winkeltje met eigengemaakte producten. Ligt de focus in Enkhuizen op houten producten, in Medemblik maken cliënten kaarsen.

8 Februari open dag

Langs deze weg nodigt Marjan Bielsma belangstellenden van harte uit op de open dag. "Onder het genot van een hapje en drankje kan het gehele pand worden bekeken en worden alle vragen beantwoord die er leven op het gebied van kleinschalige dagbesteding."

Meer informatie via dehuiskamervanenkhuizen.nl.