Al bijna 20 jaar ontvangt het Lestaurant van het Kennemer College Beroepsgericht haar gasten.
Al bijna 20 jaar ontvangt het Lestaurant van het Kennemer College Beroepsgericht haar gasten. (Foto: Aangeleverd)

Lestaurant Kennemer College Beroepsgericht een begrip

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Al bijna 20 jaar ontvangt het Lestaurant van het Kennemer College Beroepsgericht haar gasten. Met een eigen ingang aan de Van Riemsdijklaan 103 in Heemskerk en de uitstraling van een chique restaurant, leren leerlingen hier werken in een echt horecabedrijf.

Vaste gasten

Iedereen kan reserveren voor het diner in het Lestaurant. Toch komen er, een keer per maand, op de maandag- en woensdagavonden veel vaste gasten. Sommige al bijna 20 jaar. Er komen gasten uit de omgeving van Beverwijk, Uitgeest, Heiloo en zelfs vanuit Den Haag komt er een gast om samen met familie te dineren. Van 17.30 tot ca. 20.00 uur verzorgen derde en vierdejaars leerlingen van de richting HBR (Horeca Bakkerij en Recreatie) het ontvangst, het diner, de bediening en de bakkerijgerechten. Daarbij dragen de leerlingen een uniforme garderobe.

Echt leren

"We zien dat onze leerlingen het beste leren door ze een professionele rol te geven. Geen rollenspel, maar voor 'het eggie'." Marlies van der Reijden is docent horeca en spreekt vol trots over behaalde resultaten. "Ze leren opdekken met linnen en werken met verse ingrediƫnten. Vorig jaar nog won een leerling de 2e prijs 'keuken' tijdens de vakwedstrijden Noord-Holland waar alle vmbo-horecascholen zijn vertegenwoordigd. Maar het grootste compliment komt eigenlijk van de ouders van de leerlingen. Zij zien hun kinderen groeien door het intermenselijk contact met de gasten van ons Lestaurant. De praktijk is de beste manier om te leren en daar hebben ze hun hele leven iets aan."

Reserveren? Lestaurant.nl of 0251 240910.