Meesterpianist Ramon van Engelenhoven.
Meesterpianist Ramon van Engelenhoven. (Foto: aangeleverd)

Mozart in Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK – Bezoekers horen zaterdag 1 februari twee parels van de klassieke muziek in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik.

Mozart's Klarinetconcert met Sophie Schreurs als soliste en het Pianoconcert nr. 23 met de jonge, Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven aan de vleugel. Garantie voor een empatische uitvoering. Het projectorkest staat onder leiding van dirigent Jan Laan.

Klarinet

Mozart was één van de eerste componisten die de klarinet een vaste plaats in het symfonieorkest toebedeelde en gaf daarmee een grote impuls aan de populariteit van de klarinet.

Het bekendste gedeelte van dit klarinetconcert is het Adagio, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, bijvoorbeeld in de soundtrack van Out of Africa... een evergreen.

Piano

Ramon van Engelenhoven speelt Pianoconcert nr. 23. Een melancholische opening, een prachtig ingetogen tweede deel en een swingende, 'catchy' finale.

Mozart woonde net in Wenen en voltooide dit werk in 1786. Door het weglaten van trompetten en slagwerk en daarvoor in de plaats hobo's en klarinetten in te zetten, creëerde Mozart een werk met een ongewoon mooie, donkere, 'mellow' toon.

Iedereen is van harte welkom tijdens Mozart's werken in de Bonifaciuskerk. Het concert begint om 20.15 uur.

Entree kost 25,-. Kaarten zijn te bestellen via bonifaciusmedemblik@gmail.com.