Doe mee met de MTB Vooroevertocht en rijd door het mooie West-Friesland.
Doe mee met de MTB Vooroevertocht en rijd door het mooie West-Friesland. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe poging MTB Vooroevertocht

REGIO - Na de afgelastingen van de Vooroevertochten vorig jaar heeft de Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) op zondag 2 februari de MTB Vooroevertocht op de agenda staan.

Vanaf de start tussen 09.00 en 09.30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers met een lus langs Hauwert en Het Egboetswater richting de Groote Vliet. Daarna rijden ze richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk. Over de dijk vervolgt het parcours richting De Vooroever.

Bij de Kagerdijk splitst het parcours zich; de deelnemers aan de dertig kilometertocht gaan terug richting de kantine van VVW, wie aan de veertig kilometertocht meedoet, rijdt langs de kom en fietst over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden de deelnemers over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 2 februari vanaf 08.30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 in Wervershoof.

Valhelm is verplicht!

Kijk voor meer informatie op www.mtbwervershoof.nl of Facebook.