René aan het werk met een hypermoderne houtbewerkingsmachine. Op de achtergrond collega's Johan en stagiair Jack.
René aan het werk met een hypermoderne houtbewerkingsmachine. Op de achtergrond collega's Johan en stagiair Jack. (Foto: Bert Westendorp)

Adrichem Interieurbouw: Houtbewerking op hoogste niveau

HEEMSKERK –In de werkplaats van Adrichem Interieurbouw aan Strengweg 3 is geen houtkrul te vinden. De werkplaats is zo schoon als een operatiekamer. De opgestelde machines werken op een tiende millimeter nauwkeurig. Dat zorgt voor een klasse-product waar eigenaar Rob Adrichem en zijn zes medewerkers terecht trots op zijn.

Nova College

Zowel particulieren als bedrijven weten Adrichem Interieurbouw te vinden. "Wij maken alles naar wens van de klant Dat zijn bijvoorbeeld complete boekenkasten, houten balies, inclusief glas, maar ook tv-kasten, kastenwanden en keukens. We werken nu voor het Nova College. Bij deze scholen in Noord-Holland maken en plaatsen we gelijksoortige balies. Ik kan wel zeggen dat we het behoorlijk druk hebben."

Vakmensen

Inclusief Rob werken er zes medewerkers bij het houtbewerkingsbedrijf, waaronder zijn vrouw Ingrid die de administratie verzorgt. De medewerkers in de werkplaats zijn stuk voor stuk vakmensen met jarenlange ervaring. Rob zelf is het aanspreekpunt voor de klanten en verzorgt de eindcontrole. Een grote klus is de renovatie van de kamers van een compleet hotel in de regio, Zo'n 45 kamers worden door Adrichem Interieurbouw compleet gerenoveerd en gemoderniseerd.

Bijzondere wensen

Op het gebied van interieurbouw komen bijzondere wensen naar voren. "Een Japans interieur gemaakt van notenhouten latjes was wel heel apart." Dat bewijst dat niets standaard is. Iedereen kan zijn of haar wensen kenbaar maken waarna vervolgens het interieur helemaal naar idee van de klant gemaakt wordt.

Juweliers

De producten verkopen zichzelf merkt Rob. "Ooit hebben we voor een juwelierszaak in Castricum het interieur gemaakt inclusief vitrinekasten. Nu krijgen we met regelmaat opdrachten van juweliers." Inmiddels bestaat de firma ruim 27 jaar. De filosofie van eigenaren Rob en Ingrid zijn duidelijk. Rob: "Groter groeien willen we bewust niet. Zoals we nu werken is er één aanspreekpunt en verantwoordelijke en dat ben ik. Ook ben ik aanwezig bij de plaatsing van het interieur. Dat vind ik belangrijk. Er zijn eigenlijk nooit echte problemen bij de installatie, maar als er iets is dan los ik dat gelijk op. " Voor meer informatie: www.adricheminterieurbouw.nl.