Het logo van '75 jaar Humanitas'.
Het logo van '75 jaar Humanitas'. (Foto: Aangeleverd)

Humanitas viert 75-jarig-bestaan!

HEEMSKERK- Wist u dat Humanitas dit jaar 75 jaar bestaat? En dat men dit ook uitgebreid gaat vieren met onder andere een vrijheidsmaaltijd? En dat bericht hierover volgt? Wat doet Humanitas ook weer?

Humanitas helpt mensen van alle leeftijden, zodat zij zich minder eenzaam gaan voelen, Ook probeert Humanitas deelnemers bij te staan waardoor zij zelfstandig en zelfredzaam blijven. Dat gebeurt door bezoekgroepen in te zetten en telefooncirkels op te zetten. Ook zetten de vrijwilligers zich in om mantelzorgers te ontlasten of mensen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen. Uiteraard is de samenwerking met verwijzers en instellingen die zich op de doelgroepen richten en de gemeenten zeer belangrijk.

Hulp

Is de hulp van Humanitas wellicht iets voor u of een bekende? Bent u of ben jij wel eens eenzaam? Voel je je wel eens overbelast door de zorg die je moet geven aan bijvoorbeeld een partner, ouder, vriend of vriendin, broer of zus? Heb je een steuntje in de rug nodig , aan een activiteit meedoen of wil je gewoon eens met iemand kletsen?

Of wilt u vrijwilliger worden? Als vrijwilliger krijgt u een volledige opleiding, onkostenvergoeding en kunt u meedoen met leuke activiteiten. Ook zoeken we nog coördinatoren voor verschillende activiteiten,

Een coördinator stuurt een groep vrijwilligers aan, draagt zorg voor een match met een deelnemer, onderhoudt de contacten en organiseert leuke activiteiten. ''Ons werkgebied is Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen'', aldus Humanitas,

Vragen? U kunt contact opnemen met Astrid van der Sluis, tel 0635113435 of via www.humanitas.nl/afdeling/Ijmond