Afbeelding

Snippergrondspeculatie

HEEMSKERK- Bij de afgelopen raadsvergadering heeft Heemskerk Lokaal mondelinge vragen gesteld over de gang van zaken bij de verkoop van het stuk weiland op de hoek Noordermaat en Rosa Manussingel.

Uit de antwoorden bleek dat de gemeente niet op de hoogte was van de mogelijke verkoop van deze agrarische grond door de voormalige eigenaar. Ook was deze grond niet in beeld van de gemeente in kader van actief grondbeleid. Bij actief grondbeleid houdt de gemeente zelf de regie om grond te verwerven voor toekomstige ontwikkeling, zoals met strategische aankopen.

De gemeente acht zich dus geenszins betrokken bij deze snipperspeculatie op "strategisch en gunstig gelegen kavels als lange termijn investering" welke de nieuwe eigenaar aan diverse omwonenden heeft aangeboden. De gemeente betreurt dat inwoners zich hiertoe laten verleiden. Maar is hiermee deze vorm van speculatie in snippergronden in en rond Heemskerk dan afgedaan?

Er was ook een neen op de vraag dat tenminste voor de direct aan woonwijken grenzende agrarische gronden een actief grondbeleid moet worden gevoerd. Heemskerk Lokaal betreurt dat de Gemeente niet op de hoogte was van de verkoop van het betreffende stuk weiland en/of hiervoor geen actief grondbeleid heeft overwogen. Dit gaat Heemskerk Lokaal verder vervolgen.

De raadsvergadering besprak verder vooral een aantal moties in aanloop naar de keuze van de warmtebron(en) en de energietransitie. Heemskerk Lokaal steunt deze inbreng die gericht moet zijn op de omstandigheden en verwachtingen voor Heemskerk.

Theo Breedijk, Heemskerk Lokaal