Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Vuilcontainers Plantage in Beverwijk

BEVERWIJK - Wat een ergernis iedere keer weer wanneer de vuilcontainers overvol zijn en de vuilniszakken, noodgedwongen, naast de containers worden gedumpt. Ieder weekend zijn de containers dusdanig vol dat de leefomgeving er last van heeft. De vuilniszakken worden door de meeuwen opengescheurd en het huisvuil ligt op straat, vlak voor de ingang van het wooncomplex Plantage en de Vomar.

door Stella Carli, Bewonerskern IJmond

De bewoners wachten al jaren op ondergrondse containers en zijn het nu wel zat. De Plantagebuurt is mooi opgeknapt met nieuwe appartementen en eengezinswoningen en de grote containers zijn een doorn in het oog. De gemeente Beverwijk is verantwoordelijk voor het plaatsen van de ondergrondse containers. En daarom heeft de Bewonerskern IJmond contact opgenomen met de gemeente met de prangende vraag: "wanneer worden de ondergrondse containers op de Plantage geplaatst?''

We kregen als antwoord dat het nog een jaar kan duren! De bewoners moeten dit maar weer slikken en afwachten of over een jaar daadwerkelijk de ondergrondse containers worden geplaatst. We houden de vinger aan de pols!