Er staat 600 euro aangegeven maar het bedrag is op het laatst verhoogd naar 650 euro.
Er staat 600 euro aangegeven maar het bedrag is op het laatst verhoogd naar 650 euro. (Foto: Aangeleverd)

Mooie donatie van Popkoor Chante Encore

HEEMSKERK - ''Om op vrijdagavond iets leuks te organiseren zijn wij altijd blij als we af en toe wat geld genereren. Dit geld wordt o.a. gebruikt voor allerlei activiteiten als voorbeeld, bingo, disco, bloemschikken, Sinterklaas, Kerstviering en een barbecue op de laatste soos dag van het seizoen'', aldus Popkoor Chante Encore.

650 euro voor activiteiten voor mensen met beperking

De organisatie ligt in handen van een groep van 14 enthousiaste vrijwilligers die iedere vrijdagavond in het buurthuis Spectrum in Heemskerk een gezellige avond organiseren voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking.

De doelgroep bestaat uit 42 deelnemers met een verstandelijk en/of lichamelijk beperking. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 25 en 78 jaar. De meeste deelnemers verblijven voornamelijk in gezinsvervangende tehuizen. Onder anderen in de Zeshoek, Harteheem, Sig (Beverwijk en Broekpolder) en sommigen wonen begeleid zelfstandig.

''Op vrijdagavond doen wij allerlei activiteiten. Als wij wat extra geld krijgen door sponsoring of een donatie organiseren wij een gezellig uitje. Dankzij het koor Chante Encore, die ten bate van onze Soos een rommelmarkt heeft georganiseerd, kunnen wij weer een mooi uitje maken'', aldus de mensen van de Soos. ''Als U denkt: dat lijkt mij heel leuk, kom dan eens bij ons kijken. Wij hebben dringend behoefte aan vrijwilligers die onze deelnemers, samen met ons, een gezellige avond willen bezorgen.'' Vrijdag 6 maart werd een cheque aangeboden met het mooie bedrag van € 650. ''Het was een bedrag van 600 euro maar op het laatste moment is er 50 euro bijgekomen. ''Onze dank is groot!''