Rens Noordover in actie.
Rens Noordover in actie. (Foto: Marco de Jonge)

Noordover grossiert in zilver op NK zwemmen

BEVERWIJK - Afgelopen weekend werden in Leiden het nationaal kampioenschap gezwommen voor minioren. Rens Noordover van zwemclub KZC uit Beverwijk zwom in zijn leeftijdklasse tot twaalf jaar bij de 200m en de 400m vrijeslag naar een tweede plaats.

De 200m was een spannende race. Na 100m lagen nummer één en twee gelijk. Rens finishte uiteindelijk op een tweede plaats en achttiende achter de winnaar in een tijd van 2:18,44.

Bij de 400m was Rens overgeconcentreerd en maakte de fout om na 300m al te finishen. Hij zwom op dat moment op kop en lag een lengte voor op zijn directe tegenstander.

Ditzelfde herhaalde zich op 350m waarna Rens de koppositie verloor en uiteindelijk als tweede aantikte. Desondanks een knappe prestatie om de 400m te zwemmen in een tijd van 4:51,93.