Dhr. Frans Bos krijgt, nog net voor de strenge Corona maatregelen van start gingen, een lintje opgespeld.
Dhr. Frans Bos krijgt, nog net voor de strenge Corona maatregelen van start gingen, een lintje opgespeld. (Foto: Marc Moussault)

Nog wel gelukt: Lintjesregen voor twee parochianen

Pastoor Eduard Moltzer (voorzitter Parochiebestuur) en Co Wiskerke (vice voorzitter Parochiebestuur) zijn voordat de strenge Corona maatregelen van start gingen, nog net op bezoek geweest bij respectievelijk Dhr. Frans Bos en Mw. Vera Hoogzaad-Boon om hen de Pauselijke verdiensten op te spelden.

Het is voor Mw. Vera Hoogzaad-Boon de Pro Ecclesia et Pontifici en voor Dhr. Frans Bos de Bene Merenti.

De speciale viering die hiervoor was gepland ging niet door, daarom werd dit bij hen thuis gedaan.

Beide bezoeken waren zeer geanimeerd en werden zeer gewaardeerd. De lintjes werden met blije en stralende gezichten ontvangen.

Toelichting bij Frans Bos

De heer Bos is voor de parochie een enorme kracht en persoonlijkheid. In al deze 20 jaren wijst hij ons de weg hoe te handelen in de digitale wereld. Bij problemen, van welke aard dan ook, ziet hij kans deze zelfstandig op te lossen, al dan niet met externe hulp.

Hij heeft in dit kader een groot netwerk ontwikkelt om mensen gemakkelijk- en snel te bereiken. Hij is de 'spin in het web'. Tevens is hij analoog een wegwijzer voor de parochie. De onlangs enorme blikseminslag in de toren van de kerk, waardoor alle elektronische apparatuur door de enorme inductie stuk ging, heeft hij technisch en verzekeringkundig op een snelle en fantastische wijze behandeld. Daardoor kon de kerk 'gewoon' verder functioneren. Door zijn 7/24 inzet heeft hij de de parochie al vele duizenden euro's bespaard.

Toelichting bij Nw, Vera Hoogzaad – Boon

Mevr. Vera Hoogzaad-Boon is vanaf 1983 enkele jaren penningmeester geweest van het parochiebestuur en sinds daarna doet zij het ´veldwerk´ voor de penningmeester. Dat houdt in het verzamelen van de collectes, opbrengsten van offerblokken, kaarsen, misboekjes en overige kasinkomsten inclusief het storten van kasgeld op de bankrekeningen van de parochie en tevens het verzorgen van tijdige betalingen van facturen, lonen en afdrachten.

Mevrouw Hoogzaad-Boon stopte eind vorig jaar met het werk, vanwege haar leeftijd en omdat er dit jaar een nieuw digitaal financieel betalingssysteem is geïntroduceerd. Betalingen gaan nu digitaal en daarmee is haar 'veldwerk' niet meer nodig. Zij stopt na 36 jaar met dit werk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding