Team TBB Alcmaria-Victrix is klaar voor het wielerseizoen.
Team TBB Alcmaria-Victrix is klaar voor het wielerseizoen. (Foto: Duane van der Geld)

Team tbb alcmaria-victrix klaar voor wielerseizoen

SCHAGEN -Terwijl rondom ons de wielerwedstrijden worden afgelast in verband met het corona virus, heeft de selectie van Fred de Groot en begeleider Sander Schipper van WV Alcmaria-Victrix de zaken voor elkaar. Wederom met als hoofdsponsor Ten Boekel en Bakker autobedrijf uit Schagen, zal deze selectie, die uit ruim 25 renners bestaat en deel uitmaakt van WV Alcmaria-Victrix wederom te zien zijn in de talloze ronden die Noord-Holland rijk is.

Daarnaast zal een buitenlands programma gereden worden met in mei rondom Hasselt. In de Ronde van Haspengouw komt de ploeg met maar liefst twee teams uit, deze ronde is specifiek ook voor z.g. sportklassen/master renners, die het vaak in de meerdaagse wedstrijden moeten opnemen tegen aanmerkelijk jongere renners. Daarom koos de begeleiding voor deze rittenkoers in België. Enkele opvallende namen die meegaan zijn onder meer: Ming-Ko Sun, Bas Rijs, Joshua Dekker, terwijl René Pascha voor de nodige ervaring zal zorgdragen.

Gelijktijdig zal gestart worden in de Meertour, waar onder meer Steven Heshusius zijn tijdrit kunsten zal vertonen. Maar ook van (thuisrijder) Martijn Lust en Marcel Boerrigter wordt het e.e.a verwacht, de laatst genoemde was winnaar van de strandrace bij de basis licentiehouder van Hoek van Holland naar Den Helder.

Naast deze meerdaagse wedstrijden staat het BENELUX kampioenschap in België nog op het programma en wordt er al naarstig getraind voor het NCK in september

Anderhalve week later zal er wederom met twee ploegen aan getreden worden in de Tour de LaSalle, met ondermeer plaatselijk favoriet Jermo Agema, maar ook hier zien we nieuwe gezichten zoals Ming-Ko Sun die jaar voor TBB rijdt, Jeroen Koning, Ties Danenberg en Jens Beerepoot. Martijn Lust zal ook wederom gebrand zijn in de sprint zijn niet verleerde klasse te laten zien. De tweede ploeg heeft nog plek voor één renner, maar enkele aansprekende namen circuleren al rond, om deze plek in te nemen.

Dankzij sponsoring van genoemd autobedrijf evenals De Jong Metaalwerken, wordt dit allemaal mogelijk gemaakt.