Een artist impression van de garageboxen.
Een artist impression van de garageboxen. (Foto: PR )

Garagebox trendsetter qua veiligheidssystemen

Vervolg van voorpagina.

De oplevering staat gepland voor het eind van het derde kwartaal 2020.

Hoog kwaliteitsniveau

GaragePark ontwikkelt sinds 2007 terreinen met garageboxen die door ondernemende mensen gebruikt worden als zeer veilige opslagruimte, werkruimte, klusruimte of bedrijfsruimte. De garageboxen zijn zowel te koop als te huur en variëren van 17m2 tot 24m2, waarbij je de volledige vrijheid hebt zelf te bepalen waar je de ruimte voor gebruikt. "Verder zijn de boxen van een hoog kwaliteitsniveau en uitgerust met een eigen verlichting, stroom en een individueel alarmsysteem voor inbraak en brand", vertelt mededirecteur Rick Faase.

Compleet concept

"Ideaal voor onder meer ZZP'ers, ondernemers die met hun handen werken en webwinkels. GaragePark biedt boxen aan waar je als timmerman, meubelmaker, installateur helemaal je gang kunt gaan. Daarnaast worden de garageboxen gebruikt voor allerhande opslag. Denk aan schilders, hoveniers, stukadoors die hun gereedschappen en materialen op een veilige plek willen opslaan. Of webshopeigenaren die hun voorraad stallen. Zowel overdag als 's avonds én in het weekend is er bedrijvigheid, doordat eigenaren en huurders 24/7 het park op kunnen."

Faciliteiten

Het park heeft een sanitaire voorziening en elke box-eigenaar beschikt over een eigen post- en vestigingsadres met brievenbus op het park. Met dit soort faciliteiten wil GaragePark de groeiende groep zzp'ers en klein zakelijk aantrekken die hun spullen veilig willen opslaan, of de box als ideale werkruimte willen gebruiken.

Bij GaragePark staat veiligheid zeer hoog in het vaandel. Met een individueel brand- en inbraakalarm per box en scherpe veiligheidsmaatregelen op het park zoals een uitgekiend lichtplan en camerabewaking, wordt inbraak onmogelijk gemaakt.

Alarmsystemen

Alle veiligheidsmaatregelen zijn BORG-2 gecertificeerd. "Elke box heeft een contactalarm op de garagedeur en een bewegingsmelderalarm", vertelt Rick Faase. "Elke koper dan wel huurder krijgt een persoonlijke keytag. Bij het binnengaan van het park schakelt die keytag de alarmsystemen uit en bij het weggaan worden die weer geactiveerd. Daarnaast is er een beheerder die een oogje in het zeil houdt en ontstaat er een netwerk van ondernemers met sociale controle"

Visie

GaragePark Nederland is in 2007 opgericht door Rick Venema, zijn eerste project was in Zeewolde. Anno 2020 groeit het bedrijf van de oprichter, die met Faase de directie vormt, nog steeds hard. Er zijn inmiddels 25 parken gerealiseerd met meer dan 2500 garageboxen. ,"We richten ons nog altijd primair op Nederland", vertelt Faase. "Elke terrein dichtbij een woonkern, waar klein zakelijk ondernemers wonen, is voor ons interessant." Het bedrijf sluit daarom niet uit dat het de activiteiten verder zal uitbreiden over de Noordkop.

Belangrijke doorbraak

Wethouder Jelle Beemsterboer spreekt van een belangrijke doorbraak. "Het project Lagedijk heeft dertien jaar stil gelegen. Bij de oplevering in 2007 waren bijna alle kavels verkocht, maar daarna brak de crisis uit en werden alle reserveringen geannuleerd. Onderwijl had de gemeente wel de boekwinst van zeven miljoen euro opgenomen in de begroting.


Wij werden door onze accountant erop geattendeerd dat we dit bedrag zouden moeten afschrijven als we de verkoop niet alsnog op gang zouden trekken. Daarop hebben we als gemeente in diverse vakbladen geadverteerd. GaragePark was de eerste die reageerde. Dit bedrijf heeft 0,3 hectare afgenomen, daarnaast hebben nog twee ondernemingen een optie genomen. In totaal is er nu nog 5,7 hectare beschikbaar."

Belangrijke pre

Het bedrijventerrein heeft ten opzichte van andere locaties een belangrijke pre volgens de wethouder: "Het heeft een hogere milieuwaarde, je kunt er dus makkelijker dan elders activiteiten met een industrieel karakter uitvoeren."

Garagebox voor Industrieel gebruik.