Da Meeuwsen en de Bewuste Drogist starten bezorgservice en blijven open!
Da Meeuwsen en de Bewuste Drogist starten bezorgservice en blijven open! (Foto: aangeleverd)

Drogisterij blijft open!

MIDDENMEER/WIERINGERWERF - Da Meeuwsen en de Bewuste Drogist starten bezorgservice

De voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus zijn van kracht. Hoe gaat dat in zijn werk bij drogisterijen? “Wij hebben vanuit de Nederlandse Drogisterij Service de maatregelen gekregen. En volgen de richtlijnen van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en het RIVM.” zegt Ingeborg van Da Meeuwsen Wieringerwerf. Samen met Rosalyn en Marlies van De Bewuste Drogist in Middenmeer gaan ze creatief met de situatie aan de slag. “Wij behoren tot de nullijn gezondheidszorg en zullen er alles aan doen om open te blijven” zegt Marlies.

Vaker dan normaal worden de handen gewassen en de toonbank wordt ieder uur samen met de betaalautomaat gereinigd. Eventueel als medewerksters dat willen kunnen zij handschoentjes dragen. En de gepaste afstand van 1,5 meter wordt in acht genomen. “We hebben alle testers uit de winkel verwijderd van parfum, make-up en verzorgende artikelen, dit om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan” aldus Ingeborg.” De schoonheidssalon waar behandelingen en massages gegeven worden, is tot nader order gesloten”

Bestelling doorgeven

Om zo lang mogelijk open te blijven vragen ze de klant die verkouden is, niet in de winkel te komen maar de bestelling door te geven. “Wij maken de bestelling klaar en sturen de klant een betaalverzoek” zegt Marlies. Als de betaling is gedaan, kan de bestelling thuis gebracht worden tegen een kleine vergoeding. Of een kennis, de buurvrouw of familieleden kunnen de bestelling ophalen en betalen. Ook met deze maatregel wordt verspreiding zoveel mogelijk tegen gegaan.

Om zoveel mogelijk handcontact te vermijden heeft de betaling via pin de voorkeur. Rosalyn heeft een tip: “Als de klant niet contactloos kan betalen adviseren we een handschoen te dragen of om bijvoorbeeld een potlood te gebruiken bij het intoetsen. En dan thuis meteen de handen te wassen.”

Weerstand verhogen

Verder is de weerstand verhogen van groot belang. Eet gezond en gevarieerd. Zorg voor voldoende beweging en frisse lucht. Verhoog de weerstand. De drogisten Rosalyn, Marlies in Middenmeer en Ingeborg met haar team van DA Meeuwsen in Wieringerwerf weten dat er vele adviezen zijn die kunnen helpen je weerstand een boost te geven. En zijn te allen tijde bereidt deze te geven.

Schroom niet en bel, mail chat met deze drogisten. Dit zijn de contactgegevens:

De Bewuste Drogist - Brugstaat 39a - Middenmeer - 0227-501505- debewustedrogist@gmail.com | Da Meeuwsen - Terpstraat 11b - Wieringerwerf - 0227-604764 of 06-57358235 - da@salondameeuwsen.nl

Vind de drogist digitaal op da.nl, bewustwinkelen.nl, Facebook en Instagram en de salon op www.dasalonmeeuwsen.nl.