Het is druk bij de Milieustraat Schagen.
Het is druk bij de Milieustraat Schagen. (Foto: PR )

Verplicht thuiswerken door coronadreiging biedt kansen

SCHAGEN- Sinds maandag werkt een groot aantal Nederlanders door de coronadreiging niet meer op kantoor maar thuis. Vervelend? Dat is hoe je het interpreteert. Thuiswerken biedt ook kansen, bijvoorbeeld om de houten vloer aan te leggen van een bedrijf van Klitsie Parket of die natuurstenen vloer van Rudolf Abspoel uit Hoogwoud. Of om eens die bezorgdienst uit te proberen van bijvoorbeeld Spar Dirkshorn. Of om je tuin op te knappen door een bezoek te brengen aan Tuincentrum Schoutenbos. Of je huis op te knappen en de materialen af te voeren met een bus van Peter Mulder Autoverhuur uit Schagen.

Eindelijk tijd om huis te verduurzamen, qua inrichting te verrijken en de online super uit te proberen

Denk aan het vernieuwen, repareren of verfraaien van je schuur, tuinhuis of botenhuis met materialen van Toes Verkoop Handel uit Schagen. Voor meer wil: zowel een particulier als ZZP’er kan in de winkel op De Witte Paal 259 het materiaal voor dak –en gevelbouw kopen. Een andere tip om je woning te verrijken: een kachel of open haard van Krul Alltech. Dit bedrijf uit Benningbroek is al ruim vijftien jaar een begrip in heel Noord-Holland. Het is ook de grootste van zijn segment in de provincie. Kijk voor een indruk op de gloednieuwe website krulalltech.nl. Je hoeft ook niet naar de overigens inspirerende showroom met meer dan 600 kachels en haarden in Benningbroek te komen, want je kunt ook online bestellen via de webshop www.kachelsenhaardenwinkel.nl Denk verder aan verduurzaming of een make-over qua inrichting. Tonzon en Joxal Interieur zijn twee bedrijven die je daarmee kunnen ontzorgen.

Om te beginnen met de verduurzaming: een goede isolatie is een eerste belangrijke en vooral ook meer betaalbare stap daartoe. Waarbij, naast de ramen en spouwen, vloerisolatie essentieel is. Want de ramen kunnen dan wel potdicht zijn, zo lang de kou van de vloer afstraalt blijf je onnodig veel stoken om het huis op temperatuur te houden”, vertelt Ton Willemsen, eigenaar van Tonzon. Hij wijst er dan ook op dat door voor vloerisolatie te kiezen je de cv-installatie meer spaart waardoor die langer mee kan.

Thermo

Willemsen is de uitvinder van de zogeheten Thermoskussens. Die zijn innovatief, omdat dit het eerste product is dat bijdraagt aan de verwarming van de woning waarbij geen lucht wordt verplaatst. De Thermoskussens, die tegen de onderzijde van de vloer worden geplaatst, houden de warmte vast. Verder wordt op de bodem van de kruipruimte Bodemfolie geplaatst die verdamping van lucht tegengaat zodat ‘vieze geurtjes’ worden voorkomen. De oplossing van Tonzon werkt niet alleen bij koude vloeren, maar ook op zolders. En als je een en ander combineert met zogeheten Thermosheets tegen de buitenwand wordt ook in dat opzicht warmteverlies voorkomen. Het resultaat is dat vloeren en zolders van bestaande woningen warmer worden dan nieuwbouwvloeren. Zeker bij oudere woningen is vloerisolatie een uitkomst, omdat uit onderzoek blijkt dat bij deze woningen verduurzamingen in de vorm van een warmtepomp op problemen stuit.

Joxal

Naast verduurzamen kun je als werknemer thuis nu ook makkelijker tijd vrij maken om advies in te winnen voor die al lang geplande nieuwe inrichting van de woning. De interieurspecialistes van Joxal Interieur komen ook op locatie om naar je wensen te luisteren en je qua materiaal- en kleurkeuze van een advies op maat te voorzien. Het oog van de vakvrouwen is dermate getraind dat er een totaalconcept wordt uitgewerkt.


Het bedrijf werkt niet alleen louter met A-merken, maar ontwerpt ook zelf de gedeeltelijk de collectie en is tegelijkertijd heerlijk normaal in de communicatie. Zodat je het in alle rust kunt hebben over de zonweringen bijvoorbeeld waarvan een deel met de hand gemaakt wordt. Of over het ruime assortiment in horren, jaloezieën, plissé- en duettesystemen waarin Joxal een gevestigde naam is in Noord-Holland. Op het gebied van shutters, gordijnen en wandbekleding geniet het bedrijf zo mogelijk een nóg grotere naam.

Verfaanbod

Joxal Interieur richt zich sowieso op een breed publiek met materialen die je tot het hoogsegment kan rekenen. Een voorbeeld daarvan is het verfaanbod: het Schager bedrijf voert de merken Pure Original en Farrow & Ball omdat deze merken natuurlijke pigmenten verwerken in de verf. Jolanda: ,,Dat geeft de woning van binnen en buiten een ‘zachtere’ aanblik wat de kleuren er beter uit doet springen. En kwalitatief is de verf minstens zo goed als de bekende Nederlandse merken.”

Wauw-effect

Een hoogwaardige persoonlijke dienstverlening, dat zit in het DNA van het familiebedrijf. Jolanda Maurix: ,,Wij nemen de vrijheid om een woning in te kleuren voor zover de klant dat wenst en geen meter meer. Dat hoeft geen belemmering te zijn. Ook bij een deeloplossing geldt: Wij gaan voor het wauw-effect bij onze klanten en de mensen die bij hen op visite komen!”