Het mueslibrood en de aardbeienslof van  bakkerij Gutter zijn bekroond met goud.
Het mueslibrood en de aardbeienslof van bakkerij Gutter zijn bekroond met goud. (Foto: aangeleverd)

'Gouden' producten bakkerij Gutter

REGIO - Het aardbeienbrood en de aardbeienslof van bakkerij Kees Gutter zijn bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum.

Het mueslibrood van bakkerij Kees Gutter is gebaseerd op het meergranenmeel van het befaamde Waterlands Klassiek, dat al decennialang het grote succesnummer.

Mueslibrood is er in veel soorten, maar de bakkers van Kees kunnen met trots zeggen dat bij hun variant de muesli er niet ‘overheen gevlogen’ is, maar rijkelijk is toegevoegd. Krenten, rozijnen, abrikoos,amandelen, papaja, ananas, hazelnoten, zonnebloempitten, cashewnoten, pompoenpitten,walnoten en banaan maken dit een niet te versmaden gezond broodje, dat roomboter en suiker bevat voor nog meer smaak.

Ook de aardbeienslof is weer bekroond. Hij wordt elk jaar geroemd om zijn stabiele kwaliteit. Het recept is geheim, maar de slof is zoveel lekkerder dan andere sloffen. Het maakt hem voller van smaak en ook de vulgraad met banketbakkersroom en échte Hollandse aardbeien ligt hoger dan bij menig andere slof.

Voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt onder meer gekeken naar vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. Per onderdeel kunnen maximaal vijf gouden medailles worden verdiend.