Helderse Vallei viert tien jaar duurzaamheid.
Helderse Vallei viert tien jaar duurzaamheid. (Foto: aangeleverd)

Tien jaar duurzaamheid in Helderse Vallei

DEN HELDER - De Helderse Vallei opende in juni 2010 haar deuren. Toen nog met een vrij leeg en kaal terrein, maar met spiksplinternieuwe gebouwen vol educatieve elementen. Inmiddels zijn we tien jaar verder. Het bezoekerscentrum groeide uit tot een Duurzaamheidscentrum.

Het educatieve aanbod voor scholen werd aangevuld met diverse veldwerk- en gastlessen en ook voortgezet en beroepsonderwijs wisten ons steeds vaker te vinden. Het terrein werd verrijkt met onder andere een blote voetenpad, wilde bloementuin en vogeltuin en op de kinderboerderij werd contact met een steeds uitgebreider aantal diersoorten mogelijk. Alle ontwikkelingen waren gericht op het steeds sterker uitdragen van de doelstelling: bijdragen aan een duurzame omgang met natuur en milieu voor een groen en leefbaar Den Helder en omgeving. En daarom wordt dit jaar, op welke manier dan ook, met elkaar en met trots tien jaar duurzaamheid in Den Helder gevierd.

Helderse Vallei in beeld

Het lag in de bedoeling een expositie samen te stellen met foto's van een ieder met de mooiste herinnering van de afgelopen tien jaar. Door het coronavirus is dat helaas niet mogelijk. Daarom zijn de plannen aangepast: De foto’s worden via social media gedeeld! Vanaf juni worden regelmatig ‘flashback’ foto’s via Facebook, Instagram en Twitter gedeeld. Wie nog leuke foto’s van zijn of haar bezoek aan De Helderse Vallei heeft van de afgelopen jaren, kan deze mailen naar: info@deheldersevallei.nl.