Hedy en Camée
Hedy en Camée (Foto: Paul Beukers)

Deuren van de horeca binnenkort gedeeltelijk weer open?

Vervolg van de voorpagina.

Hedy en Camée: "Bollenboeren zijn afhankelijk van de export die er niet meer is en hebben een personeelstekort omdat de grenzen gesloten zijn. Kortom: er zullen meer werknemers in de WW terechtkomen. Wat weer tot gevolg heeft, dat zij minder te besteden zullen hebben. "Ondernemers hebben daardoor minder inkomsten en investeren minder of helemaal niet."

Duivels dilemma

"En dat is écht funest voor onze economie! Want dat betekent dat een economische groei voor langere tijd achter zal blijven. We moeten écht zo snel mogelijk weer aan het werk! Begrijp ons niet verkeerd! Ook wij vinden het een duivels dilemma om een datum van openstelling te bepalen en voor welke sectoren. Ook bij ons gaat het aan ons hart, dat er mensen dood zijn gegaan aan het Covid-19 virus en zoveel mensen een verbod hebben om elkaar te ontmoeten en te kunnen troosten!"

Het is nog niet zéker dat per 1 juni een gedeeltelijke openstelling voor onder andere de horeca wordt goedgekeurd. "Rutte heeft deze datum benoemd in zijn laatste persconferentie en vervolgens gezegd: “Àls het kàn!’’ Het Outbreak Management Team heeft er namelijk nog geen akkoord voor gegeven! Dus ja…..we wachten het af", aldus moeder en dochter.

Uitdaging

Voor wat betreft de toekomst hebben de dames Beukers nóg een uitdaging voor de boeg. "Eind mei wordt namelijk ons pand in Halte Bellevue opgeleverd. Het huidige concept van Restaurant, Slijterij en Kaashuis verhuist mee. Gelukkig hebben wij op onze nieuwe locatie meer ruimte. Zowel binnen als buiten op het terras. Binnen kunnen wij, in normale tijden, bijna driemaal het aantal gasten ontvangen en het terras is ook zoveel maal groter dan op het Julianaplein. En Halte Bellevue ligt fantastisch in de zon! Van ’s morgens vroeg tot zeker een uur of drie, vier in de middag. Wij zien dan ook meerdere mogelijkheden om op de nieuwe locatie onze gasten corona-proof te kunnen verwennen! Al zal het nog heel wat hoofdbrekens kosten…"

Sponsoractie

Omdat een aantal van de leveranciers - om zeer begrijpelijke redenen - de beloofde financiële sponsoring hebben ingetrokken, hebben Camée en Hedy de stoute schoenen aangetrokken. "Wij gaan sponsoring vragen aan onze vaste en toekomstige gasten en klanten. Met dit geld willen wij graag een aantal tafels en stoelen aanschaffen. Bij sponsoring van vijftig euro (een meervoud mag natuurlijk ook!) ontvangt diegene een voucher. Per twee personen is één voucher te besteden voor een drie-gangen keuzemenu van de dinerkaart (exclusief drank). Kom je met vier personen je twee vouchers inleveren, dan geven wij een fles huiswijn cadeau. De namen van de sponsoren worden gegraveerd op een metalen plaatje dat wordt aangebracht op onze tafels en stoelen. Voor zover hiervoor plek beschikbaar zal zijn!"

Sponsoren kunnen zich aanmelden via email: info@cestsibon.place of via een PB op Facebook.