Coronamaatregelen bij de veerdienst naar Texel, Den Helder.
Coronamaatregelen bij de veerdienst naar Texel, Den Helder. (Foto: J. de Zwart)

Inwoners van Den Helder om hulp gevraagd

DEN HELDER – Het Regionaal Archief in Alkmaar roept mensen op materiaal in te leveren dat een beeld geeft van de coronacrisis. Het coronavirus heeft een enorme impact op de hele samenleving.

Het archief vindt het belangrijk zoveel mogelijk materiaal uit deze periode te bewaren, zodat de historici van de toekomst een goede indruk kunnen krijgen van deze tijd en hoe de mensen van nu die beleefd hebben. Inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen in de regio worden daarom verzocht onder meer foto’s, filmpjes en geschreven documenten in te sturen die tekenend zijn voor de situatie.

Hulp

Het Regionaal Archief bouwt een (digitale) collectie op over het coronavirus en de gevolgen daarvan in de regio en vraagt daarbij het publiek om hulp. Het archief zoekt materiaal dat laat zien wat typerend is voor deze tijd: persoonlijk materiaal en materiaal dat voortkomt uit onder meer buurtinitiatieven en lokale acties, documentatieprojecten of online-platforms.

Documenten

Dat kunnen foto’s of filmpjes zijn van het leven in de regio tijdens de coronacrisis, maar ook documenten die iets vertellen over de impact van het coronavirus, briefjes, blogs of dagboeken, posters, tekeningen, of zelfs muziek. Ook inwoners, organisaties en bedrijven uit Den Helder kunnen materiaal aanbieden aan het Regionaal Archief op regionaalarchief.nl/corona. Meer informatie via corona@archiefalkmaar.nl.