Bij JHC wordt weer getraind!
Bij JHC wordt weer getraind! (Foto: aangeleverd)

Bij JHC wordt weer getraind!

DEN HELDER - Hè gelukkig, de jeugd mag weer buiten sporten, en dus herstartte JHC haar trainingen vanaf 4 mei op het buitenterrein aan de Wethouder de Boerstraat.

Dit geldt voor de jeugd tot en met 18 jaar, waarbij het voor de leden van 13 tot en met 18 jaar best lastig zal zijn. Zij dienen 1.5 meter afstand aan te houden, dat maakt een partijvorm spelen bij een contactsport als handbal eigenlijk onmogelijk. Zij zullen dus vooral aan de conditie en kracht gaan werken. De jongere jeugd heeft de afstandsbelemmering niet, dus daar kan volop getraind gaan worden ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Restricties

Helaas zitten er flinke restricties aan trainen tijdens Corona. Ouders mogen niet op het terrein komen bijvoorbeeld, terwijl zeker buiten het altijd een fijne sfeer is met al het publiek. Daarnaast nemen de meeste kinderen regelmatig spontaan een vriendje of vriendinnetje mee, die dan vaak meteen verknocht is aan het spelletje. Ook daar zal anders mee om moeten worden gegaan.

Sponsoren

De vele f-jeugd zorgt ervoor dat de vereniging nieuwe doeltjes nodig heeft. Bij P.Smit op het Kooypunt hebben ze al ervaring met de kleine doeltjes. Eigenaresse Lisenka Smit heeft zelfs handballende dochters, en wist van het formaat van de doelen af. Ze bood JHC aan om de doeltjes te fabriceren, en voorts hebben twee Helderse offshorebedrijven, Peterson en Bluestream, aangeboden de materiaalkosten van de doelen te sponsoren.

Onverwachte hoek

Voorzitter Peter Bouw is erg blij met de hulp uit onverwachte hoek; “Ja dit is echt geweldig, we zijn echt aangenaam verrast met de groei van de jeugd binnen onze vereniging. Bijna elke week zie ik nieuwe gezichten bij de jongste teams, echt leuk. En als dat ook nog eens beloond wordt door de deze drie topbedrijven, dat is toch prachtig.” Andere trouwe sponsors zijn de afgelopen week in het zonnetje gezet. Sommige bedrijven sponsoren JHC al jaren, maar dit jaar is besloten om in plaats van een sponsorfactuur juist een bosje tulpen te sturen. "De middenstand heeft het heel zwaar, wij wilden juist daarom iets ludieks doen."

Bouw: "We hopen dat er na de zomervakantie weer competitiewedstrijden zijn toegestaan, want dat is het leukste wat er is. Tot dit tijd enkel trainen, al maken onze trainers daar altijd iets bijzonders van."

Meedoen?

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen? Dat kan: Kinderen tussen 5-18 jaar mogen een gratis proefles bijwonen, en eventueel daarna tien keer trainen voor € 10.

Informatie

Voor vragen of meer informatie over trainingstijden, stuur een berichtje met naam en leeftijd van uw kind naar jhc@handbal.nl.