Als mentor behartig je de persoonlijke belangen van je cliënt en je treedt op als wettelijk vertegenwoordiger.
Als mentor behartig je de persoonlijke belangen van je cliënt en je treedt op als wettelijk vertegenwoordiger. (Foto: aangeleverd)

Mentorschap: vrijwilligerswerk met inhoud

REGIO - Er is een groeiende groep mensen in West-Friesland die hulp nodig heeft bij het houden van de regie in zorg en welzijn. Dit zijn mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking of dementie, die geen familie of naasten hebben die deze hulp kan bieden. Voor deze mensen is een mentor de oplossing.

Belangen behartigen

Als mentor behartig je de persoonlijke belangen van je cliënt en je treedt op als wettelijk vertegenwoordiger. Samen - en in overleg met de zorgverleners en behandelaars - zorg je voor een zo goed mogelijke kwaliteit van zorg en welzijn. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die wordt toegewezen door de rechter. Hiervoor wordt de Stichting Mentorschap Noordwest Midden door de rechter benoemd. Als vrijwillige mentor ga je aan slag bij deze stichting.


Affiniteit met volwassenen met een beperking, minimaal op mbo-4 niveau opgeleid en circa zes uur per maand beschikbaar? Neem contact op met de coördinatoren: Wendy Stam: 06-23375483 of wstam@stichtingmentorschap.nl / Elisa Schoorl: 06-57605218 of eschoorl@stichtingmentorschap.nl / Anne Weijsenfeld: 06-83942445 of aweijsenfeld@stichtingmentorschap.nl.


Meer informatie: www.stichtingmentorschap.nl.