Marjan Bielsma nodigt de mensen uit in haar gezellige 'huiskamer'.
Marjan Bielsma nodigt de mensen uit in haar gezellige 'huiskamer'. (Foto: aangeleverd)

Op zoek naar dagbesteding? Kom naar De Huiskamer

REGIO - De Huiskamers in Enkkhuizen en Medemblik bieden dagbesteding aan mensen vanaf 55 jaar die kampen met eenzaamheid, geheugen problemen en lichamelijke klachten.

Marjan Bielsma werd in 2019 gevraagd of ze eens wilde nadenken over een tweede locatie in Medemblik. "Ik ben namelijk in 2014 gestart met mijn dagbesteding in het prachtige oude Enkhuizen, daar zijn we nu zes dagen per week open van 10.00 tot 16.00 uur en vangen wekelijks vele cliƫnten op in onze unieke locatie in het hart van de stad."

Tweede locatie

Marjan vond een mooie locatie aan Bagijnhof 13. "Tijdens de opening kwamen al veel mensen kijken wat De Huiskamer te bieden heeft. Hier hebben we ook een winkel waarin we zelfgemaakte producten verkopen en natuurlijk vinden we het leuk om in opdracht iets unieks te maken."

Wat is er te doen op de dagbesteding? "Onder meer knutselen, spelletjes, het eten bereiden, praten met elkaar, naar de stad gaan voor een boodschap. Ons motto: niets moet, alles mag. En daarbij komt dat wij het leuk vinden als iemand bij ons doet wat hij of zij leuk vindt..."

Een droom van Marjan is het vinden van een mooie plek aan de Nieuwstraat. "Dan wordt onze winkel beter bekend en kunnen wij door de verkoop van onze producten meer doen voor onze lieve cliƫnten."

Op zoek naar een leuke dagbesteding voor uzelf, partner of familielid? Kom naar de Huiskamer aan de Westerstraat 65 in Enkhuizen en Bagijnhof 13 in Medemblik. Aanmelden kan via dehuiskamervanenkhuizen@gmail.com of bel 06-37425454. Meer informatie is te vinden op www.dehuiskamervanenkhuizen.nl.