Het boek 'Een buurt is meer dan huizen' kreeg Nurcan (l) van haar buurvrouw Nel. In het midden Leyla, het dochtertje van Nurcan.
Het boek 'Een buurt is meer dan huizen' kreeg Nurcan (l) van haar buurvrouw Nel. In het midden Leyla, het dochtertje van Nurcan. (Foto: Theo Annes)

'Een buurt is meer dan huizen'

HOORN - 'Een buurt is meer dan huizen' is de titel van het boek dat Nurcan Pasvan uit Hoorn van haar buurvrouw Nel Kunst-de Visser cadeau kreeg. Graag vertelt Nurcan waarom zij dit boek kreeg.

Goed burencontact tussen Nurcan en haar buurvrouw Nel

Nurcan: "Als ik met mijn dochter Leyla uit het raam van haar slaapkamer naar buiten kijk, zie ik vaak mijn buurvrouw zitten in haar tuin, genietend van de buitenlucht onder het genot van een hapje en een drankje. Ik vind het zo leuk om mijn lieve buurvrouw in haar tuin te zien genieten. Mij geeft zij het gevoel van genieten van haar tuin, genieten van het moment en even tijd voor jezelf nemen. Buurvrouw houdt er ook van om zich leuk te kleden wat mij ook weer vrolijk maakt (vanwege mijn interesse in de mode)."

Waardevol

Op een dag sprak ik mijn buurvrouw aan; dat ik het zo leuk vind als ik haar zie genieten in haar tuin en dat ze daar de tijd voor neemt. Enkele dagen later gaf zij mij het boek. Dat waardeerde ik zeer. Ik had haar dus blij gemaakt met mijn opmerking en zij mij met het geven van dit boek. Boeken zijn mooie cadeaus en heel waardevol."


"Uiteraard heb ik deze mooie situatie aan mijn kinderen verteld en ook veel voorgelezen uit het boek. Zo leren mijn kinderen ook hoe belangrijk het is dat er goed contact is tussen buren onderling."

Lief gebaar

Nurcan vertelt verder: "Wat ook een heel lief gebaar is van mijn buren: met de feestdagen en verjaardagen van mijn kinderen doen zij altijd een cadeautje vergezeld met een kaartje door de brievenbus. En als dit niet door de brievenbus past, hangt zij het op aan de schutting. Zelfs met 11 november, Sint Maarten, staat er altijd een speciaal cadeautje klaar voor mijn kinderen (twee jongens en één dochter). Ik heb respect voor deze buren!"


Nieuwsgierig naar het boek? De titel is 'Een buurt is meer dan huizen' en het is geschreven door Jennifer Moore-Mallinos en Gustavo Mazali.