Westfries Archief legt corona-tijdperk vast

HOORN - De overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen hebben een groot effect op ons leven. Er zijn veel initiatieven om mensen met vitale beroepen een hart onder de riem te steken en juist elkaar door deze periode heen te helpen. Denk bijvoorbeeld aan inzamelingsacties voor mondkapjes, gezamenlijk klappen voor de zorg of alle beren voor het raam. We leven momenteel in een bijzondere tijd en deze wil het Westfries Archief graag vastleggen voor toekomstig onderzoek. Wie foto’s, filmpjes, posters, brieven, flyers of andere informatie over deze periode in West-Friesland heeft, kan deze met het Westfries Archief delen.

Na selectie bewaart het Westfries Archief het materiaal voor toekomstige generaties in de depots. Help mee met het aanleggen van een collectie over een belangrijke periode in onze West-Friese geschiedenis. Het materiaal is afkomstig uit, of gaat over, het werkgebied van het Westfries Archief: de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

Stuur het materiaal naar corona@westfriesarchief.nl (materiaal tot 25 Mb per e-mail ). Grotere of meerdere bestanden kunnen ook via wetransfer.com gemaild worden. Geef in de e-mail aan: een korte beschrijving van het materiaal, de datum van het document, de locatie waar de foto of video gemaakt is. Vermeld ook de naam van de maker en gegevens als naam, woonplaats en eventuele contactgegevens

Het Westfries Archief verzamelt met name papier en digitaal materiaal. Voorwerpen, knipsels of kopieën van documenten worden niet opgenomen in de collectie. Overleggen over het materiaal? Mail naar corona@westfriesarchief.nl .