Timo: 'Mijn moeder had geregeld dat mijn beste vriend Daan langskwam.'
Timo: 'Mijn moeder had geregeld dat mijn beste vriend Daan langskwam.' (Foto's: aangeleverd)

'Thuis met corona is helemaal niet leuk'

ZWAAG - "Hallo mijn naam is Timo (11) uit Zwaag. Ik zit in groep acht van de St. Jozefschool in Blokker. Hoewel… nu eigenlijk niet echt. Ik zit elke dag van de week thuis, want ik mag niet naar school. Ik vind het helemaal niet leuk om de hele week thuis te zitten. Ik mis mijn vrienden en andersom ook."

'Ik mis mijn vrienden en andersom ook'

"Ik heb het erg moeilijk, aangezien ik niet met de klas kan oefenen voor de musical. Texelkamp is al afgezegd en ook is er gezegd dat er een grote kans is dat het schoolfeest aan het eind van groep 8 niet door zal kunnen gaan.


Ik vind het erg lastig om mijn vrienden een tijd niet te zien. Ik kan dan wel videobellen, maar dat is anders. Dus… Ik speel vaak games als Fortnite met ze, en dan facetimen we onder het gamen.

'Het is fijn om dit nu van me afgeschreven te hebben en mijn omgaan met deze tijden te delen'

Verrassing

Mijn moeder heeft me laatst een verrassing gegeven. We gingen naar een beschermd natuurgebied dat het Wijzend Dijkje heet. Toen had mijn moeder geregeld dat mijn beste vriend Daan kwam.


We hebben een heel stuk gelopen en gelachen op anderhalve meter en heel veel gepraat. Het was erg fijn om met iemand in het echt te kunnen delen wat er thuis allemaal gebeurt, hetzelfde voor hem.

'Er gebeuren nu ook leuke dingen'

Positief

Vaak voel ik me een beetje down en dan ga ik alleen op mijn kamer zitten om even weg te zijn van iedereen. Maar ik blijf toch ook altijd positief. Er gebeuren nu ook leuke dingen, ik mag weer naar school is zojuist verteld door de minister. En dan niet met de hele klas tegelijkertijd, maar met groepen, en met halve dagen of de dagen over de week verdeeld.

Zeilen

Mijn vader heeft ook een plan gemaakt, dat we in de zomer drie of vier dagen op het IJsselmeer gaan zeilen. Dat lijkt me heel erg leuk, want ik hou erg van zeilen en op het water zijn. Het is fijn om dit nu van me afgeschreven te hebben en mijn omgaan met deze tijden te delen."