Zesduizend bloembollen voor het Dijklander Ziekenhuis.
Zesduizend bloembollen voor het Dijklander Ziekenhuis. (Foto: aangeleverd)

Florex schenkt bloembollen aan Dijklander

HOORN - Florex BV uit Grootebroek had tienduizend bloembollen over die eigenlijk bestemd waren voor export naar Duitsland. Het betrof zomerbloeiende bloembollen zoals dahlia’s, gladiolen en lelies die nu geplant kunnen worden en in de zomer bloeien. Ze besloten ze te schenken aan diegene die het extra moeilijk hebben in deze coronatijd. Via Univé Noord-Holland kwamen zij in contact met de Westfriese Uitdaging.

De Westfriese Uitdaging regelde in korte tijd de perfecte bestemming: zesduizend bloembollen zijn naar Dijklander Ziekenhuis gegaan en de rest is verdeeld over Omring, Leekerweide/Wilgaerden, Philadelphia, Het Grootslag, Esdégé-Reigersdaal en Grote Waal Samen Sterk. Dijklander Ziekenhuis: "Wat een ontzettend leuk aanbod. Onze medewerkers zijn hier heel blij mee!"

De Westfriese Uitdaging koppelt het bedrijfsleven aan maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar kennis of materialen en bedrijven. De bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna zevenhonderd succesvolle verbindingen gelegd.