Lourens en Mirjam Engel van Engel Hoorservice zijn blij dat ze klanten weer van dienst kunnen zijn, (foto: aangeleverd)
Lourens en Mirjam Engel van Engel Hoorservice zijn blij dat ze klanten weer van dienst kunnen zijn, (foto: aangeleverd) (Foto: aangeleverd) )

Audicien Engel Hoorservice aangepast voor anderhalve meter samenleving

SCHAGEN - Lourens en Mirjam Engel halen weer opgelucht adem. Met de medewerkers mag audicien Engel Hoorservice weer volledig draaien. Waar de winkel eerst alleen te bereiken was voor nood, kan iedereen er nu weer terecht. "De winkel is heringericht en we hebben veilligheidsmaatregelen getroffen voor het personeel zodat we de anderhalve meter samenleving aankunnen," vertelt Mirjam Engel.

"Vanaf 7 mei verlenen wij weer volledige hoorservice," zegt de eigenaresse telefonisch. "We ontvangen graag klanten, maar indien mogelijk handelen we dingen telefonisch af."

Veiligheid voor klant en medewerker

Alle voorzorgsmaatregelen zijn in de zaak getroffen. Er staan desinfecterende middelen voor de klanten en er zijn stickers op de vloer aangebracht. Verder staan de stoelen in de wachtkamer op gepaste afstand en zijn er plexiglasschermen bij de balie en de behandelkamers opgesteld. Al het personeel werkt ook met mondkapjes en handschoenen. " Na elke klant wordt de apparatuur en de hoortest-cabine gedesinfecteerd. We doen alles volgens de richtlijnen van het RIVM. We dragen zorg voor de klant als ons personeel en bieden hoorservice op gepaste afstand."

Bemoedigende woorden

De afgelopen weken zijn er al vele klanten blij gemaakt. "Vaak zijn het toch ouderen die gehoorschade of andere problemen aan het gehoor hebben. Hun wereld is al klein en als het gehoor niet goed is helemaal. Nu kunnen zij weer langskomen om toestellen bij te stellen of om een hoortest te doen. Het is naast service verlenen ook weer opnieuw omgaan met elkaar. Het nieuwe afstandsleven is wel wennen. audicien zijn is een menselijk beroep, je ontkomt er niet aan dat we dichtbij komen. Verder is de afstand is groter dan je denkt en elkaar een hand schudden is er niet meer bij. Maar de bemoedigende woorden die wij krijgen en die we geven maken een hoop goed."

Hoopvol gestemd

Om de anderhalve meter afstand goed te kunnen bewaken wordt aan begeleiders gevraagd om buiten te wachten. Zo nemen we geen onnodig risico en kunnen we klanten nog beter bedienen. We maken een uitzondering als het echt niet anders kan.

De afgelopen weken waren hoopvol. Het is fijn als je je beroep weer kunt uitoefenen. We weten niet wat de toekomst brengt maar Engel Hoorservice is er klaar voor.


Audicien Engel Hoorservice

Nieuwstraat 73,

1741 BW Schagen

0224 212 398

https://engelhoorservice.nl/