Met de camper kun je gaan en staan waar je wilt. (Foto: Pixabay/Ziggy Nowak)
Met de camper kun je gaan en staan waar je wilt. (Foto: Pixabay/Ziggy Nowak) (Foto: Camper Pixabay Ziggy Nowak)

Weetjes over camperaars

Wist je dat Frankrijk al jaren de favoriete bestemming is voor camperend Nederland? Hoewel Duitsland steeds meer inloopt. Opvallend is ook dat Noorwegen laatste jaren goed scoort bij camper-eigenaren. Ook ons eigen thuisland, Portugal en natuurlijk Italiƫ blijven het al jaren goed doen. Ook de bestemming kan van invloed zijn bij de keuze van het type camper. Ga je altijd naar de stralende zon, dan leef je over het algemeen meer buiten en kun je wat minder interieur ruimte voor lief nemen. Wil je veel buiten het seizoen of naar koudere oorden, dan is het prettig om binnen iets meer leefruimte te hebben.

Favoriete bestemming met een camper

Wist je dat de meeste camperaars camperplaatsen en campings met elkaar afwisselen? Daarnaast kiezen iets meer mensen uitsluitend voor camperplaatsen dan dat er mensen zijn welke uitsluitend voor campings kiezen. Vrij kamperen is vanwege strenge regelgeving niet meer zo gemakkelijk en zien we daarom de laatste jaren iets afnemen. De keuze tussen een camping, camperplaats of vrij kamperen kan invloed hebben op de keuze van uw camper. Op camperplaatsen en bij het vrij kamperen is over het algemeen een wat hoger zelfstandigheidsniveau gewenst, alsmede iets ruimer sanitair.

Koken of uiteten?

Het meerendeel van de camperaars kookt 'wel eens' tot regelmatig in de camper. Slechts een beperkte minderheid van 20% kookt nooit in de camper. Hoe vaak en uitgebreid je kookt in de camper kan van invloed zijn op de keuze van de indeling. Een hoekkeuken zorgt voor meer werkruimte. Met drie gaspitten kun je ook iets meer uit de voeten dan met twee. Ook een grote koelkast, vriezer of oven is handig.