De duurzame Autowasstraat Witte Paal kan op piekmomenten 80 auto's per uur aan.
De duurzame Autowasstraat Witte Paal kan op piekmomenten 80 auto's per uur aan. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Duurzame Autowasstraat WittePaal overtreft alle verwachtingen

SCHAGEN – Bedrijventerrein Witte Paal heeft er een prachtige onderneming bij. Autowasstraat WittePaal van Lennaert Schuijt overtreft alle verwachtingen. In slechts 4 minuten is je auto brandschoon . Omdat de volledig geautomatiseerde wasstraat voorzien is van een kettingbaan, kunnen auto’s achter elkaar gewassen worden. Met een capaciteit van 80 auto’s per uur kun je wel zeggen dat wachten tot je aan de beurt bent verleden tijd is.

Eigenaar Lennaert Schuijt is trots. "We hebben alles redelijk snel op de rit gekregen, van het zoeken naar een geschikte locatie, tot het verkrijgen van vergunningen. De wasstraat komt uit Duitsland vandaan maar het transport verliep ook soepel. We zijn sinds vorige week open en ik moet zeggen dat het allemaal op rolletjes loopt."

Totaalservice

Eigenlijk bedoelt Lennaert dat het gesmeerd loopt, want de autowasstraat is een kettingbaan. Dit houdt in dat bestuurders achter elkaar met hun auto de straat in kunnen. De ketting doet de rest. "Zo houden we de snelheid en efficiëntie erin. Er zijn geen wachttijden en je kunt lekker blijven zitten in de auto totdat het wasprogramma wat je gekozen hebt is afgerond.

De auto ziet er dan weer spic en span uit en is ook mooi opgedroogd en gepolijst. Aan het eind van de kettingbaan komt de automobilist uit op een stofzuigerplein. De wasstraat heeft binnen zes overdekte stofzuigerplekken en buiten zijn er negen opgesteld. Dan kun je ook nog gratis je matten kloppen. Deze machines bestaan uit borstels met een enorme zuigkracht. Hierdoor wordt eerst al het vuil eruit geklopt en direct weggezogen. Je rijdt dus echt weer in een brandschone auto weg, zowel van binnen als van buiten.

Attractie

Omdat je in de auto blijft zitten, heeft Lennaert ervoor gezorgd dat het een ware attractie is om een ritje wasstraat te doen. "We hebben verschillende soorten borstels en mooie lichteffecten. Vooral voor kinderen is het een leuke rit.Je hoeft je niet te vervelen, want er is over wat te zien. Het is gewoon leuk om mee te maken.

Innovatief en duurzaam

Maar het belangrijkste is wel dat de autowasstraat ontzettend innovatief is. "We verbruiken 350 a 400 liter per auto. Om altijd over voldoende water te beschikken, hebben we vier watertanks met 80.000 liter osmose water op voorraad. Hier zit ook een heel ecosysteem achter, want stilstaand water gaat stinken. Het waswater dat we verbruiken komt uit onze eigen bron en we recycleren het water ook.

Onder de wasstraat ligt wel zes kilometer leiding om alles op te vangen. We filteren het water van modder, zeepresten en olieafscheiding. Daar hebben we een speciale waterrecyclingsmachine voor. We hergebruiken 80 procent van het waswater en zijn dus zeer milieuvriendelijk. Het water komt na de wasbeurt zwart in de leidingen terecht en nadat het gereinigd is komt het er weer kraakhelder uit. De rest van het water dat we echt niet meer gebruiken lozen we in het riool."

Openingsactie

Omdat iedereen de voordelen van Autowasstraat WittePaal moet ervaren, heeft Schuijt een openingsactie. "In de maanden juni en juli bied ik ons beste wasprogramma aan van 17,- euro voor slechts 10,- euro. Gun jezelf en je auto deze beleving. In slechts vier minuten van vuil naar brandschoon.


Witte Paal 3H, 1742 NL Schagen.

De auto uitzuigen met een stofzuiger is een van de extra servicediensten die worden aangeboden.