Milo Kuipers kijkt uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen.
Milo Kuipers kijkt uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. (Foto: Theo Annes).

‘Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen’

SPANBROEK – Elke keuze die Milo Kuipers uit Spanbroek maakt is een bewuste. De 36-jarige trainer kon door het coronavirus het voetbalseizoen bij VVW uit Wervershoof niet afmaken, maar alles is nu gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Kuipers maakt de overstap naar vierdeklasser Sint Boys uit Sint-Maarten.

Milo Kuipers hoofdtrainer bij Sint Boys

Milo is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Sint Boys. De ambitieuze en enthousiaste Kuipers is momenteel assistent-trainer bij VVW uit Wervershoof dat uitkomt in de derde klasse en tevens trainer/coach van het tweede elftal van VVW spelend in de eerste klasse. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al vijftien jaar actief in het trainersvak, waarvan veel bij hoog spelende jeugdteams (Jo17-Jo19) bij grotere verenigingen zoals Hollandia Hoorn en Always Forward. "Zijn stijl, spelopvatting en ambitie spraken ons zeer aan." Beide partijen hebben er erg veel zin in, maar voor beide geldt: "we gaan eerst het huidige seizoen goed afmaken", aldus Simco Kruijer, voorzitter Sint Boys.

Milo vervolgt: “Mijn eerste club waar ik hoofdtrainer word. Best spannend, maar ik blijf mezelf en zie wel wat er op me afkomt. Ik heb er ontzettend veel zin in en dat is toch het allerbelangrijkste.”

HOSV

Milo is geboren in het Friese Sneek en kwam via Heemstede op 6-jarige leeftijd naar Spanbroek. “Ik werd lid van voetbalvereniging HOSV, De velden lagen achter mijn ouderlijk huis en ik speelde in alle jeugdelftallen, tot en met de selectie. Ik speelde geen wedstrijden in het eerste elftal, maar wel in het tweede. Meestal speelde ik rechtsbuiten, ook toen ik verhuisde naar VVS’46 in Spanbroek. Ik was pas 16 jaar en kwam terecht in de A-junioren. Later voetbalde ik een aantal wedstrijden in het eerste en haalde tussen alle bedrijven door mijn trainersdiploma’s. Dit was omdat ik gevraagd werd om een groepje jongens te trainen. Dat vond ik prachtig en toen begon het idee te ontstaan dat ik verder wilde gaan in het trainersvak.”

Hollandia

De kwaliteiten van Kuipers bleven buiten de dorpsgrenzen van Spanbroek niet onopgemerkt. “Via André Bakker, mijn docent tijdens de trainerscursus, werd ik gevraagd of ik naar Always Forward in Hoorn wilde komen om daar de E-top te trainen. Een mooie promotie. Daarna volgde het trainen van de D-pupillen en het eindigde bij de A-junioren.” Later stond ook voetbalvereniging Hollandia voor de deur waar Milo trainer werd van de D-pupillen onder 13 jaar dat op tweede divisie niveau speelde. ‘’Mijn periode Hollandia eindigde met het trainen van de jongens onder 19 jaar. Een mooie tijd waar ik een hoop leerde.”

Goede sfeer

De eerste training van zijn nieuwe club Sint Boys begint op maandag 3 augustus. “Na VVW, waar ik twee seizoenen werkzaam was als trainer/coach van het tweede elftal en assistent-trainer van het eerste, was het tijd om weer een stap voorwaarts te zetten. Ik solliciteerde bij Sint Boys en het klikte meteen bij het eerste gesprek. Ongetwijfeld loop ik tegen drempels aan, maar er zijn altijd oplossingen. Als trainer speel ik graag aanvallend voetbal en heb ik een duidelijke visie”, zegt de trainer. Hij vindt een goede sfeer binnen het team erg belangrijk.

Rustig en observerend

Samen met assistent Dominic Bakker probeert Milo om Sint Boys naar een hoger niveau te tillen. “Ik ben sociaal, eerlijk en benaderbaar. Tijdens de wedstrijden ben ik rustig en observerend. Ik probeer in mijn trainingen wedstrijd echte situaties na te bootsen. Ik ben heel blij en trots dat ik de kans krijg om bij Sint Boys als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Ook gaat mijn aandacht uit naar het doorstromen van de jeugd.”


De competitie gaat van start in het weekend van 19-20 september.

Milo Kuipers blij met het getekende contract.