Fritz zoekt nog een leuke woning. Wie bied?
Fritz zoekt nog een leuke woning. Wie bied? (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht

Dit keer een herkansing voor Fritz, een ontzettend leuk en tam Zijdehoender haantje in de opvang.

Zijdehoenders zijn een beetje de zonderlingen onder de kippen. Ze vliegen niet echt en andere kippen vinden ze een beetje 'rare gasten’ die Zijdehoenders. Het leukste voor Frits is om bij soortgenootjes geplaatst te worden, bij een paar mooie Zijdehoender hennetjes. Zijn eigen toompje waar goed voor zal zorgen.

Fritz is gevonden in een vuilniszak in het Streekbos in Enkhuizen. Hij is gered door een voorbijganger. Hij heeft via de opvang een nieuw plekje gekregen bij een gezellig toompje hennen. Dit ging prima. Te goed eigenlijk, want hij wilde dat de hele wereld daarvan mee kon genieten. Dit zorgde voor klachten uit de buurt. En Fritz kon niet blijven. Hij zoekt nu een nieuw toompje. En liefst op een plek waar ze zijn zangkwaliteiten wel waarderen.

In verband met de coronamaatregelen wil men in de dierenopvang zoveel mogelijk klantcontact vermijden en alleen werken op afspraak. Wie belangstelling heeft, vul een adoptieformulier in via www.dierenasiel-schagen.nl in. Er wordt dan contact opgenomen om een afspraak in te plannen.