Rosa Veul speelt op de klarinet in het midden van de foto.
Rosa Veul speelt op de klarinet in het midden van de foto. (Foto: aangeleverd)

Muziekvereniging Zijpe

Mijn naam is Rosa Veul en ik ben sinds 2007 lid van Muziekvereniging Zijpe. Ik speel klarinet en heb het geleerd bij toen nog Harmonie Concordia uit Breezand. Op mijn 27ste ben ik gestopt en 12,5 jaar geleden heb ik het weer opgepakt.

Wie bent u en sinds wanneer bent u lid van uw vereniging?

Waarom bent u lid geworden van deze vereniging?

Laura, onze dochter, kreeg klarinetles bij MV Zijpe en toen begon het bij mij ook weer te kriebelen. Ook logistiek was het gunstig, de repetities zijn in het clubgebouw De Notendop in Callantsoog en ik woon zelf in 't Zand. Daarbij is het een gezellige groep mensen van jong tot oud en van allerlei pluimage.

Welke taken/activiteiten verzorgt u voor de vereniging?

Ik deel het secretariaat met Riet Dapper, notuleer de vergaderingen en verzorg de PR. Daarbij heb ik het opleidingsorkest PlayTogether onder mijn hoede. Als we een optreden hebben probeer ik te zorgen dat de organisatie op rolletjes loopt.

Wat is uw leukste ervaring bij de vereniging?

Heb je even? Iedere week ga ik met veel plezier naar de repetities. Het donateur/voorjaarsconcert is een hoogtepunt. Vorig jaar, 6 oktober, hebben we gespeeld in Schonecken in Duitsland. Daarvoor waren we uitgenodigd door de vereniging waar onze dwarsfluit docent, Frank Bakker, ook lid is. Geweldige dag gehad!

Wat ook heel leuk belooft te worden is het dubbelconcert met Winkels Harmonie op 6 juni aanstaande (red. Data zijn in huidige tijd onzeker ...). We spelen alle muziekstukken samen dus dat gaat klinken als een klok. Dit vindt plaats in De Multitreffer in 't Zand.

Hoe kunnen mensen lid worden en waarom zouden ze dat moeten doen?

Muziek is kunstmest voor het brein! Uit onderzoek is gebleken dat het maken van muziek goed is voor de ontwikkeling van het brein. Voor info over Muziek Vereniging Zijpe zie de website: www.mvzijpe.Magix.net en kijk op Facebook. (Foto: Rosa zit rechts.)