Stivas voerde met succes het project Kavelruil Werkt! uit.
Stivas voerde met succes het project Kavelruil Werkt! uit. (Foto: aangeleverd)

Stivas begeleidt partijen in gebiedsprocessen

Stivas is al ruim 60 jaar actief in het landelijk gebied van Noord-Holland. Een belangrijk project ter verbetering van de infrastructuur van agrarische bedrijven is het Europese POP3-project Kavelruil Werkt!

Sinds 2016 is er afgerond 2.050 hectare grond tussen eigenaren geruild. Naast agrariërs nemen ook regelmatig provincie, gemeente, waterschap en natuurorganisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer deel als kavelruilpartij.


Naast de uitvoering van het POP3-project voert Stivas onderzoeken uit en adviseert en begeleidt zij partijen in gebiedsprocessen waar agrarische grond bij betrokken is. Dit zal de komende jaren alleen maar meer worden.

Motor in landelijk gebied

De aandacht gaat uit naar verduurzaming van de agrarische structuur, een gezonde bodem en leefomgeving, biodiversiteit, veilige voedselproductie, robuuste en veilige (digitale) infrastructuur, helder en schoon water inclusief verzilting, innovatie en creativiteit.

De land- en tuinbouw sector is daarmee een belangrijke motor in het landelijk gebied. Stivas is dus volop in ontwikkeling maar heeft altijd ruimte voor nieuwe opdrachten en projecten!

Thema’s waarop Stivas in de toekomst gaat inzetten zijn bijvoorbeeld agrarische structuur in veenweidegebieden, de Kop van Noord-Holland, Metropoolregio Amsterdam, glastuinbouw, kortom het landelijk gebied in brede zin.
De nieuwe aanpak sluit goed aan op de bestuurlijke en uitvoeringsagenda’s van stakeholders, provincies, waterschappen en gemeentes, maar ook het Rijk.

Meer informatie

T. 0228 – 56 60 80, M: info@stivas.nl. Website: www.kavelruilwerkt.nl