Tessa is toegelaten tot de studie Geneeskunde aan de VU in Amsterdam.
Tessa is toegelaten tot de studie Geneeskunde aan de VU in Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

'Wij hebben een volwaardig diploma verdiend!'

Vervolg van de voorpagina.


Op de vraag of Tessa haar diploma als volwaardig ziet en niet als een zogenaamd corona-diploma, antwoordt ze zonder nadenken: "Zeker weten. Een vwo-diploma behaal je niet zomaar of alleen door de centrale examens te maken. Als alle stof getoetst is en je hier goede cijfers voor hebt gehaald betekent dat dat je je diploma waard bent en deze hebt verdiend."

Deadlines

Ze vervolgt: "Daarnaast beland je niet zomaar in 6-vwo. Daar gaat veel werk aan vooraf en als je er dan na alle leerstof, deadlines en toetsweken er nog steeds goed voor staat heb je zeker weten een volwaardig diploma verdiend!"

Geneeskunde


En een diploma behalen verdient een feestje. Hoe doe je dat in coronatijden? Tessa: "Klein en helaas niet zo uitgebreid. Het was een bescheiden feestje met alleen een paar vrienden van school, maar wanneer de coronacrisis voorbij is zullen er zeker wat feestjes ingehaald worden, haha."

Geneeskunde


"Wat mijn plannen zijn, nu ik het vwo-diploma op zak heb? Ik ben toegelaten tot de studie Geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Of ik daar ga wonen wacht ik nog even af, maar ik heb er in ieder geval super veel zin in", besluit de ambitieuze Helderse.