Het in het oog springend kantorengebouw.
Het in het oog springend kantorengebouw. (Foto: Co Backer)

Start appartementen in kantoorgebouw Bullerlaan

BEVERWIJK - Het kantoorgebouw aan de Bullerlaan 4b zal in het voorjaar van 2021 omgezet worden in een appartementencomplex, aldus de heer Bos van Stichting 't Zonnehuys. Sinds 9 februari 2017 staat dit kantorencomplex leeg. Maar in het voorjaar van 2021 zullen er grootscheepse verbouwingen plaatsvinden om het kantoor geschikt te maken voor bewoning.

door Co Backer

Al op 14 augustus 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk een omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van het kantoorgebouw aan de Büllerlaan 4B tot appartementen. De omwonende waren met deze vergunningverlening niet eens, omdat ze vrezen voor inkijk in hun tuin en parkeeroverlast en zijn in beroep gegaan bij de rechtbank. Bij uitspraak van 6 mei 2019 heeft de rechtbank het door de omwonende daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard.

De bewoners hebben tegen deze uitspraak hoger beroep ingesteld bij de Raad van State afdeling bestuursrecht en deze heeft het hoger beroep ongegrond verklaard (uitspraak 15 januari 2020). Het pand is aangekocht door Stichting 't Zonnehuys en werd eerder gebruikt als kantoor door o.a. ViVa Zorg. Het is de bedoeling van Stichting 't Zonnehuys om er 28 appartementen in te creëren.

Het pand bestaat uit 4 bouwlagen. De onderste bouwlaag is de begane grond. Daarboven 3 verdiepingen. Op de verdiepingen worden aan de voorzijden buitenruimten (balkons) aangebracht. De woningen op de begane grond krijgen aan de voorzijde een tuin. Aan de achterzijden (binnenplaatskant) worden aan de verdiepingen galerijen geplaatst. Door deze galerijen worden de woningen op de verdiepingen ontsloten. Op de binnenplaats wordt de bestaande fietsenstalling ter beschikking gesteld voor alle bewoners met een fiets.

Hiernaast wordt een overkapping gemaakt voor de brommers en/of motors van de bewoners. Parkeren zal deels op de binnenplaats (eigen terrein) en deels op de openbare weg plaats vinden. In het voorjaar gaat men beginnen met de verbouwing van kantoor naar woningen. Voor de gemeente betekent dit weer een beetje lucht in de woningmarkt.