Nieuwe Funkeygroep bij WFHC

ZWAAG - Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om vier- en vijfjarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey.

Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen. Het doel van Funkey is terug te vinden in de naam: FUN in goed leren bewegen is KEY. Het gaat dus om méér dan hockey; het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Hiermee wil WFHC bijdragen aan de motorische ontwikkeling van deze jongste generatie.

De trainingen van de Funkey’s vinden plaats op woensdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur, en starten woensdag 27 mei. De trainingen worden gegeven door geschoolde trainers. Deze trainers zijn opgeleid binnen de vereniging dan wel via ROC of ALO. De trainingen vinden plaats op de locatie aan de Roskam 6 in Zwaag.

Woensdag 20 mei is er van 16.00 tot 16.45 uur een open les voor alle kinderen uit groep 1 en 2. Ouders kunnen zo kijken of Funkey iets is voor hun sportieveling. Graag van tevoren aanmelden voor de open les. Kinderen kunnen aangemeld worden door middel van een e-mail aan ledenadministratie@wfhc.nl. De kosten zijn 25 euro voor zes lessen.

De kinderen moeten sportieve sportkleding aan waarin ze makkelijk kunnen bewegen. Ze hebben nog geen speciale hockeyschoenen nodig, maar goede gymschoenen zijn wel aan te raden. De kinderen hebben geen stick, scheenbeschermers of bitje nodig.

Meer informatie: ledenadminstratie@wfhc.nl. Ook bij WFHC zijn er coronamaatregelen; deze worden na aanmelden toegestuurd via de mail.